İzmirgaz fotoğraf severleri hünerlerini sergilemeye çağırıyor

  • 0
  • 634
İzmirgaz fotoğraf severleri hünerlerini sergilemeye çağırıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirgaz, İzmir’de doğalgazın dağıtım ve işletmesini üstlendiği tarihten bu güne kadar sağladığı katma değer ve yarattığı istihdamın yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda 2011 yılından beri fotoğraf sanatına gönül verenler tarafından büyük ilgi gören fotoğraf yarışmasına yeni bir halka daha ekliyor.

Cumhuriyetimizin kuruluşu ile beraber sağlanan kazanımlarla daha öne çıkan, değer kazanan; gerek günlük, gerekse iş yaşamının her safhasına dahil olan kadınlarımızın önemini dikkat çekmek isteyen İzmirgaz, fotoğraf yarışmasının konusunu bu sene “İzmir’de kadın olmak” olarak belirledi. İzmir Fotoğrafçılar Odası ile birlikte düzenlenen ve son başvuru tarihi 8 Mayıs olan yarışmaya tüm amatör, profesyonel fotoğrafçılar katılabiliyor
İzmirgaz Genel Müdürü H.Burçin Yandımata yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir ülkenin veya şehrin ne kadar güçlü, ne kadar çağdaş olduğunu anlamak için kadınına bakmanız yeterlidir. Kadınlar çağdaşlığın göstergesi, dik duruşuyla bir toplumun aynası gibidir. İzmir’in bu anlamda oldukça zengin olduğunu düşünüyorum. “İzmir’de kadın olmak” konulu fotoğraf yarışmamız sonuçlandığında İzmir’in bu güçlü yönünü gözler önüne seren çok güzel eserlerin ortaya çıkacağına eminim. Yarışma ile sahillerimizden, plazaların etrafında var olan modern iş yaşamına, kırsal bölgelerimizdeki köy yaşamına kadar birçok alanda farklı kadın temasını gözler önüne seren fotoğraflar arıyoruz.”

Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz ise; 13 Mayıs’ta seçici kurulun çalışmasını tamamlamasıyla birlikte sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. Dereceye giren yarışmacılara para ödülü verileceğini söyleyen Yavuz, “Yarışmamızın birincisine 5 bin, ikincisine 2 bin 500, üçüncüsüne ise bin 250 lira ile para ödülü verirken, mansiyona değer bulunan 3 yarışmacımızı ise dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendireceğiz” diye konuştu.
Yarışma şartnamesi, İzmir Fotoğrafçılar Odası’na üye fotoğraf stüdyoları ve İzmirgaz abone merkezlerinden alınabileceği gibi www.izmirgaz.com.tr veya www.ifo.org.tr adreslerinden de ayrıntılı bilgi ve katılım formları temin edebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv