İzmir’in en eski Balkan Derneği'nde Genel Kurulu yapıldı

  • 0
  • 864
Yazı Boyutu:

1979 yılında kurulan Derneğin Şirinyer’deki kendine ait merkez binada yapılan oylamada yeni yönetim belirlendi. Başkanlığa oybirliğiyle İbrahim Şengöz ‘ün seçildiği kongrede İzmir’in Kosovalı pek çok önemli ismi hazır bulundu.
 
 Yeni yönetimde gençlere yer verilmesi ve yıllar sonra ilk kez bir bayan üyenin yönetime girmesi dernek üyelerini sevindirdi. Derneğin bir önceki dönem asbaşkanı ve İzmir milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait’in katılımı ile gerçekleşen genel kurulda yeni dönemde yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verildi.
 
Yeni yönetimde İbrahim Şengöz, Hüseyin Acırgan, Ercan Kılınçcı, Besim Sait, Yaşar Yaşa, Muammer Tevge, Adem Gülüş, Mustafa Kul, Emre Ergin, Rahmi Hürsever ve Av. Şükriye Ege de görev alacak. Derneğin uzun yıllar başkanlığını yürüten ve İzmir Balkan Dernekleri federasyonu başkanı olan Vahap Savaşan’a onursal başkanlık unvanı verildi. Kongrenin sonunda İzmir milletvekili Rifat Sait ve eski Dernek yönetimine plaketler verildi.
 
Kosova Rumeli Derneği aynı zamanda İzmir Balkan Dernekleri Federasyonuna ev sahipliği yapıyor. 1979 yılında kurulan dernek İzmir’in en eski Balkan Derneği olma unvanını taşıyor. Kurulduğundan bugüne binlerce faaliyete imza atan dernek aynı zamanda İzmir’in en aktif derneği olma durumunda.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv