İzmir’in yeni fayton sürücüleri İngilizce öğrendi Çok “şugar” oldu

  • 0
  • 1.384
Yazı Boyutu:

Temmuz ayında Kordon’da boy gösterecek İzmir’in yeni faytonlarını, Büyükşehir Belediyesi’nin yabancı dil ve davranış eğitimi verdiği özel kıyafetli sürücüler kullanacak.
 
İzmir’in simgesi faytonları kente yakışan modern bir görünüme kavuşturmak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayında hazırladığı projeye start verecek. Victoria Klasik tarzında 12 adet fayton, bu alanda üretimi ile ünlü Manisa’nın Akhisar ilçesinde hazırlanarak teslim alınırken, faytonlara koşulacak 36 at da Avusturya’dan İzmir’e getirildi. Kahramanlar’da oluşturulan at barınağında atlar ve faytonlar için özel alan yapıldı. Tüm bu hazırlıklar sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek faytonların sürücüleri de bir dizi eğitimden geçti.  Yerli ve yabancı turistlerle rahat iletişim kurabilmeleri için sürücülere bir ay boyunca “İngilizce” ve “Davranış Eğitimi” dersleri verildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitmeni Sedef Uzgören’den turistlerle iletişim becerisi, kurum içi davranış biçimi, öfke yönetimi, duygu kontrolü ve konuşma becerisi eğitimi alan faytoncular, eğitmen Şinasi Şentürk’le birlikte de İngilizce öğrendi. İnteraktif şekilde gerçekleşen eğitimlere 33 faytoncu katıldı. Hayallerindeki faytonlara kavuşmak için gün sayan sürücüler, eğitimlere hiç ara vermeden katılarak sertifika alma hakkı kazandı. İZULAŞ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen sertifika töreninde sürücülere sertifikalarını İZULAŞ Genel Müdürü Reha Pekerten verdi. 
Faytonları İzmir’e yakışır bir hale getirmek için tüm hazırlıkların sürdüğünü belirten Reha Pekerten, yeni faytonların Temmuz ayında Kordon’da faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Pekerten, eğitime katılan sürücülerin büyük gayret gösterdiklerini de belirtti. 
Davranış eğitimi veren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitmeni Sedef Uzgören ise öğrencilerin yaşam boyu öğrenme teması ile davranış, ayrıca yabancı dili ustalıkla kullanmaları ve turistlerle sağlıklı bir iletişim kurmaları için de İngilizce eğitimi aldıklarını ifade ederek, “Öğrencilerimin çok istekle çalıştıklarını gördüm. Bu da işin keyifli yanıydı” diye konuştu.
 
71 yaşında kursa katıldı
35 yıldır faytonculuk yapan ve eğitimlere katılan Halit Büyüksoy, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmaktan büyük keyif alacağını belirterek, “Bu kursu çok iyi değerlendirdik. Artık İngilizce’yi rahatlıkla konuşabiliyoruz” diye konuştu.
Kendilerini geliştirdiklerini ve her şeyin çok güzel olacağını söyleyen Şükrü Ülker, “Kendi bildiklerimize bu eğitim de eklenince ortaya çok güzel bir uygulama çıkacağına inanıyorum” dedi.
21 yaşında faytonculuk yapan Efkan Işıkadalı ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Turistlerle artık daha rahat iletişim kuracağım. Bu eğitimlere katıldığım için çok mutluyum” diye konuştu.
10 yıldır faytonculuk yapan Kudret Semetey, “Yerli ve yabancı turistlerle iletişim kurduğumuz için hocalarımız bize eksikliklerimizi öğrettiler ve daha iyi bir durama geldik. Daha iyi ortamda bu işi yapacağız. Halkımızın da bundan çok memnun kalacağını umut ediyorum” dedi.
50 yıldır faytonculuk yapan ve bu görevi artık İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütecek olan 71 yaşındaki Mehmet Ali Pısıl’ın heyecanı ise görülmeye değerdi. Pısıl, Başkan Kocaoğlu’na bu proje için özellikle teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv