İZܒlü öğrenciler Gültekin Yazgan’ın hayaline destek oluyor

  • 0
  • 805
Yazı Boyutu:

 
 
İzmir Üniversitesi öğrencileri 23 Nisan’da görme engelli ilkokul öğrencilerine ödünç kabartma kitap ulaştıracak olan TÜRGÖK’e destek amacı ile kermes düzenledi.
 
Engellilerin toplum hayatına katılımlarını arttırmak ve onlara destek olmak adına bugüne kadar pek çok proje içinde yer alan İzmir Üniversitesi öğrencileri, bu kez de Topluma Hizmet Uygulamaları dersi çerçevesinde görme engelli ilkokul çocuklarına 23 Nisan’dan itibaren ücretsiz olarak ödünç kabartma kitap ulaştırmaya başlayacak olan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) yararına kermes düzenledi. Öğrenciler ile bir araya gelen TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan, kısa süre önce aramızdan ayrılan Kitaplık Kurucusu Gültekin Yazgan’ın hayalini öğrencilerin katkısı ile gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
En son Orhan Pamuk’un Kar romanını okumuştu
Gültekin Yazgan’ın İkinci Dünya Savaşı yıllarından itibaren National Library for the Blind (Londra) aracılığı ile kabartma kitap okuduğunu söyleyen Tülay Yazgan, “Gültekin beyin okuduğu son kitap Orhan Pamuk’un Kar adlı romanı oldu. Kitap Türkçeden İngilizceye çevrilmiş, İngilizcesi kabartma kitap haline getirilmişti. Görme yetisini kaybetmesine rağmen vazgeçmediği tutkusu okumak oldu. Bu sayede eğitimini tamamlayabildi, pek çok insana Altı Nokta Körler Derneği ve TÜRGÖK aracılığı ile yardım edebildi. 23 Nisan’dan itibaren ilkokul seviyesindeki görme engelli çocuklara ödünç kabartma kitap ulaştırmaya başlayacağız. Özellikle ilkokul düzeyinde okuma faaliyetini aktif olarak yapmak çok önemli. O nedenle düzenlediğiniz bilgilendirme toplantıları ve kermes ile verdiğiniz desteğe teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Yazgan’ın ardından söz alan TÜRGÖK Üyesi Önder Kütahyalı, amaçlarının ilkokul çocukları seviyesinden başlayan kabartma kitap değişiminin her yaş grubuna hitap eden bir çalışma haline gelmesi olduğunu söyledi. Kütahyalı’nın ardından söz alan İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Uçar ise görme engelli olmanın değil, hedefi olmamanın kişinin önünde engel olduğunu söyledi. Görme engelli olmasına rağmen 20 yıllık avukatlık kariyerine ek olarak akademisyenliğin yanı sıra pek çok farklı alanda çalışmalarda bulunduğunu belirten Uçar, öğrencilerin TÜRGÖK gibi sivil toplum kuruluşlarına da destek vermesini istedi. Sohbetin ardından düzenlenen kermese öğrenci ve akademisyenlerin ilgili yoğun oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Halk ile buluşturdu

Orman Benim

Üniteks Tekstil ve Tedarikçileri Ormanı"nı oluşturdu.

SETBİR'in Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus'da gerçekleşti.

Arşiv