JAPON TUR OPERATÖRLERİ BERGAMA'DA

  • 0
  • 630
JAPON TUR OPERATÖRLERİ BERGAMA'DA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Japon Turizm Acenteleri Derneği (JATA) Türkiye Çalışma Grubu üyesi 6 Japon seyahat acentesi yetkilisinden oluşan heyet, İzmir'deki iki günlük inceleme gezisi kapsamında Bergama'ya geldi.

Gelen heyeti Bergama'da Bergama Belediyesi Kent Orkestrası karşılarken, Başkan Gönenç'te Japon konuklara Bergama'yı anlatan hediyeler verdi. Bergama’da incelemelerde bulunan heyet Asklepion ve Akropol’u ziyaret etti ve Bergama’nın çok katmanlı kültürel peyzaj alanı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Gelen heyeti karşılayarak Bergama ve belediye çalışmaları hakkında bilgilendiren, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "İZKA tarafından bölgenin turizm potansiyelini tanıtmayı ve İzmir turizmindeki potansiyel turizm payını arttırmayı hedefleyen bu etkinliğin değerli bir girişim olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Japon Turizm Temsilcileri'nin ilçemizi ziyaretini çok önemsiyor ve doğru buluyorum. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese Bergamalılar adına teşekkür ediyorum. İzmir turizmine, Bergama'ya katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

BERGAMA VE EFES'İ GEZDİLER
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması ve yeni tur programları oluşturulması amacıyla Japonya turizm sektörünün en önemli kurumu JATA üyelerini Efes ve Bergama'yı tanıttı. Geziye Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile JATA’nın 2013’de kurduğu JATA Türkiye Çalışma Grubu üyesi seyahat acente yetkilileri katıldı.

Antalya, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir  ve İstanbul’u içeren tanıtım turlarına Antalya’dan başlayan Japon heyette, Yomiuri Travel’dan Planlama Şefi Hiroko Saito, Tobu Top Tours’dan Yurtdışı Seyahat Satış Müdürü Tatsuya Yoshioka, Marjinal Inc.’den tur operatörü Saeko Shibai, Erguvan Tur’dan satış sorumlusu Sakie Kaneko, Focus CO.’dan Sachio Kabayama ile Japonya Seyahat Acenteleri Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hidenori Sakai yer aldı.

İZKA tarafından ağırlanan heyet ilk gün, Selçuk Ticaret Odası'nın da desteği ile UNESCO dünya kültür mirası listesinde yer alan  ve Antik Ege'nin en önemli kentlerinden biri olan  Efes'i gezdi. İkinci gün Bergama Belediyesi ev sahipliğinde Bergama’da incelemelerde bulunan heyet Asklepion ve Akropol’u ziyaret etti ve Bergama’nın çok katmanlı kültürel peyzaj alanı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İZMİR'LE İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK
İzmir’in tarihi dokusundan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Efes ve Bergama’dan çok etkilendiklerini belirten Japonya Seyahat Acenteleri Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hidenori Sakai “İzmir tarih, kültür ve denizin bir arada bulunmasıyla şanslı bir şehir Japonya’dan düzenlediğimiz tur programlarında İzmir bölümünü artırmak istiyoruz bu anlamda bu ziyaret çok bizim için çok anlamlı oldu. Bu sefer buraya 6 tur acentesi sorumluları ile birlikte geldik. Japonya’ya döndüğümüzde toplam 20 acente yetkilisi ile toplantı yapacağız ve bu inceleme gezisi sonuçlarını onlarla da paylaşacağız. İzmir’le işbirliğimiz devam edecek bu güzel organizasyon için İZKA yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban “Japonya turizm pazarı,İzmir turizmindeki payını artırmak istediğimiz hedef ülkelerden birisi. Japon tur operatörlerini İzmir’de ikinci ağırlayışımız. Eylül ayında Tokyo’da gerçekleşen JATA Turizm Fuarı’na katıldık ve bu organizasyon onun devamı niteliğinde. Orada gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonrasında Japonya’da Türkiye programını yapan yetkilileri İzmir’de ağırlayarak onlara İzmir’i ve ilçelerini anlattık. Japonya tur programlarına İzmir bölümünü daha önce ekletmiştik şimdi bu etkinliklerle İzmir bölümünü genişletmeyi hedefliyoruz. İzmir turizmine katkı sağlayacak bir etkinlik oldu” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv