Japonlara Türk şıklığı

  • 0
  • 1.074
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatını arttırmak için “Bir Kahve Molası Ticaret” sloganıyla Amerika Birleşik Devletleri’nden İngiltere’ye, Almanya’dan İspanya’ya, İtalya’dan Yunanistan’a dünyanın önemli merkezlerinde “Turkish Fashion Break” adı altında “Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu” gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri 27 Kasım – 03 Aralık 2011 tarihlerinde Japonya’da “Bir Kahve Molası Ticaret” sloganıyla “Ticaret Heyeti Organizasyonu” düzenleyecek. Bu sefer hazırgiyim sektörü yanında tekstil ve deri sektörleri de Japonya’da ürünlerini sergileyecek ve yeni ihracat bağlantıları kurmaya çalışacak.

Japonya’nın önemli hazırgiyim, tekstil ve deri ürünleri ithalatçısı olduğuna işaret eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, alım gücü ve tüketici bilinci yüksek bir müşteri kitlesi olan 130 milyonluk Japonya’ya Türkiye’nin hazırgiyim, tekstil ve deri ürünleri ihracatını arttırmak istediklerini söyledi.

Japonya’da kişibaşı milli gelirin 34 bin dolar seviyesinde olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, “Japonya, zengin ve kalabalık bir ülke. 2010 yılı hazırgiyim ithalatı 26 milyar dolar seviyesinde. Türkiye’nin bu ithalattan aldığı pay ise 67 milyon dolar. Japonya’ya ihracatta 14. Sıradayız. Amacımız, Japonya’nın en fazla ithalat yaptığı ilk beş ülke arasına girmek” diye konuştu.

 

“Turkish Fashion Break” organizasyonlarının son derece başarılı olduğunu, ithalatçılarla, Türk hazırgiyim ihracatçılarının yüzyüze görüşme, numunelerini sergileme olanağına sahip olduklarını vurgulayan Kızılgüneşler, hazırgiyim, tekstil ve deri ihracatçılarını Japonya’ya yönelik “Ticaret Heyeti Organizasyonu”na katılmaya davet etti.

 

27 Kasım-3 Aralık 2011 tarihleri arasında Tokyo ve Osaka şehirlerinde düzenlenecek olan, “Ticaret Heyeti” programına katılmak isteyen ihracatçılarımızın Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Fuarlar Servisi ile 26 Ağustos 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar fuarlar@egebirlik.org.tr e-posta adresinden veya 0232 488 60 40-42 -46 numaralı telefonlarından temasa geçmeleri gerekmektedir.

 

Programa katılım ücreti, TK tarifeli seferi ile ekonomi sınıfı İstanbul-Tokyo-Osaka gidiş ve Osaka-İstanbul dönüş uçuşu, 5* Imperial Hotel Tokyo Otelinde 2 gece ve 5* Imperial Hotel Osaka otelinde 3 gece oda-kahvaltı bazında konaklama, resepsiyon ve heyetle birlikte yenilen yemekler, havaalanı-otel transferleri, toplantılara katılım, ikramlar dahil olmak üzere 1 kişinin katılım bedeli 2.500 Avro civarında olacaktır.(Türkiye’deki iç hat uçuşları ve otellerdeki ekstra harcamalar hariçtir)

 

AYNI ORGANİZASYONLA GIDA İHRACATÇILARI DA JAPONYA YOLCUSU
Ege İhracatçı Birlikleri’nin, Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu’nda, Türkiye İhracatçılar Meclisi Organizasyonu’nda 27 Kasım-3 Aralık 2011 tarihleri arasında Tokyo ve Osaka’da düzenleyeceği “Ticaret Heyeti Organizasyonu”na Gıda Sektörü de katılacak. Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, yıllık 59 milyar dolar gıda ürünleri ithal eden Japoya’ya, Türk gıda ürünleri ihracatını arttırmak amacıyla gittiklerini söyledi.
Geçtiğimiz yıl, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Başkanlığı’nda 3-7 Kasım 2010 tarihlerinde Tokyo ve Osaka’da “Gıda Sektörel Ticaret Heyeti” düzenlediklerini ve başarılı bir organizasyona imza attıklarını hatırlatan EİB Genel Sekreteri Alper şöyle devam etti; “Geçen yılki organizasyona 18 firma ve 6 kuruluş katılmıştı. Bu organizasyonda Türk firmaları ile biraraya gelen Yıllık 59 milyar dolar cirolu Japon Perakende Devi AEON Co. Ltd. ve bu firmanın tedarikçisi AIC Inc. firması yetkilileri daha sonra İzmir’e geldiler ve Türkiye’de 44 ihracatçı firmamızla ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. İlk yapıldığı yıl AEON Co. Ltd.’yi Türkiye’ye getiren organizasyonun bu yıl daha da başarılı sonuçlar doğurması için çok hummalı bir çalışma içerisindeyiz.”
Gıda ihtiyacını ithalatla karşılayan Japonya’ya, deniz ürünleri, domates salçası ve konserveleri, turşular, makarna çeşitleri, kuru meyveler (kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm, antep fıstığı, kuru incir), fındık, zeytin ve zeytinyağı, un ve unlu mamuller, bitki çayları ve şifalı bitkiler ile baharatlar, şekerlemeler, süt ürünleri, şarküteri ürünleri (et ve et ürünleri hariç), diyet ürünleri, yumurta, kanatlı eti ve ürünleri, dondurulmuş gıdalar, meyve ve sebzeler, gıda katkı maddeleri, organik gıdalar, hazır çorbalar, çeşniler, bira, brendi, likör, sert alkollü içecekler, viski, şarap, meyve suyu, maden suyu, diğer alkollü ve alkolsüz içecekler vb. gıda ve işlenmiş tarım ürünleri ihracatta şanslı sektörler olarak öne çıkıyor.

 

JAPONYA’YA NE SATIYORUZ
Türkiye, yıllık 59 milyar dolar gıda ithalatı yapan Japonya’ya her yıl artmakla birlikte çok fazla ihracat yapamıyor. Ülkemiz, Japonya’nın en fazla gıda ürünleri ithal ettiği ülkeler arasında 31. sırada yer alıyor. Türkiye, bu ülkeye 2007 yılında 163 milyon dolar ve 2008 yılında 177.2 milyon dolar, 2009’da 116 milyon dolar, 2010 yılında 115,1 milyon dolar, 2011 yılının ilk altı ayında ise 58 milyon dolarlık gıda ürünleri ihraç etti. En fazla ihraç ettiğimiz ürünler ise orkinos balığı, domates salçası, makarna ve zeytinyağı. İhracata ürün bazında bakıldığında, orkinos ihracatı lokomotif görevini sürdürüyor. 2010 yılında 115 milyon dolarlık ihracatın 47 milyon dolarlık ihracatını, orkinos balığı oluşturdu. Domates salçası ihracatımız ise 16 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv