Kadınların festivali

  • 0
  • 1.479
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi’nin, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlediği kurslara katılan kadınlar, gençler ve çocuklar, hünerlerini sergiledi. Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım festivaline, Karabağlar Kaymakamı Veysel Özgür ile eşi Elif Özgür, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile Fatma Kürüm de katıldı. Özgür ve Kürüm çifti, rengarenk standları gezdi, el emeği göz nuru ürünleri için kadınları kutladı.
 
Sosyal belediyecilik anlayışı ile gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik mesleki eğitim ve hobi kurs programlarını bu yıl farklı iş alanlarını da katarak sürdürdüklerini belirten Başkan Kürüm, bu yıl turşu, salça, konserve yapımı, pastacılık eğitimi gibi farklı alanlarda açılan kursların da büyük ilgi gördüğünü söyledi. Eylül ayında başlayan kurs programları arasında okuma yazma, el sanatları, fotoğrafçılık, tiyatro, dans, diksiyon,  ahşap boyama, kitre bebek yapımı, üç boyutlu tablo yapımı, yabancı dil, takı tasarım gibi hobilere yönelik programların da yer aldığını belirten Kürüm, “Annelerimize, okuma-yazma öğrettik. Bu bizim için büyük mutluluktu. Dikiş nakış, takı tasarım kurslarıyla, pek çok kadının elinde bir mesleği oldu. Onlar için de Altınteri Standları oluşturduk, ilçenin değişik noktalarında ürünlerinin satışa sunmalarını sağladık, ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına destek olduk. Gençlerin, kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi için onlara destek olabilmek en büyük hedefimiz. Semt merkezlerimizden, etüd merkezlerimizden mümkün olduğunca çok gencin yararlanabilmesi” dedi.
 
Özgür ve Kürüm çifti, kadınların açtığı standları tek tek gezdi. Kadınların ve gençlerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünleri inceledi . Elif Özgür ve Fatma Kürüm, pastacılık, turşu, salça ve konserve kurslarına devam edenlerin hazırladıkları ürünlerin tadına baktı. Tiyatro topluluğunun hazırlayıp, sahnelediği oyunu da beğeniyle izleyen Kürüm ve Özgür çifti daha sonra müzik kurslarına katılan gençlerin mini konserini izledi, gençleri kutlayarak fotoğraf çektirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv