Kalder’den EBSO’ya 4 yıldız

  • 0
  • 761
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası, KalDer’den EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında Mükemmellikte Yetkinlik 4 yıldız belgesi aldı.
Kalite Derneği (KalDer) ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından “Yaşanabilir Gelecek” temasıyla düzenlenen 21. Kalite Kongresi Belge ve Ödül töreni, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Kongre, 1995 yılında Avrupa’nın ilk ISO 9002 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ni alarak kalite yolculuğunu başlatan Ege Bölgesi Sanayi Odası için adeta gurur gecesi oldu. EBSO, KalDer tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 4 yıldızlı “Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi”ne layık görüldü. EBSO’nun belgesini Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu aldı. EBSO Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu ile Oda’da kalite çalışmalarını yürüten ekip de ödül mutluluğunu paylaştı.
 
Başarıya adım adım..
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, Oda’nın 1995 yılında ilk ISO 9002 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ni alarak başladığı kalite yolculuğunda 2010 yılında toplam kalite ve EFQM Mükemmellik Modeli ile tanıştığını, 2011 yılında da Ulusal Kalite İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak bu konudaki kararlılığını ortaya koyduğunu hatırlattı. EBSO’nun bu yıl Haziran ayında Ege Bölgesi Kalite Başarı Ödülü’nü kazanarak önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını belirten İbrahim Gökçüoğlu, “Diğer Odalara örnek olacak bu başarıyı perçinlemek üzere Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından başarılı biçimde yönetilen ve mükemmel kurum olma yolunda ilerleyen kurumları tanımak üzere kurgulanmış beş aşamalı Avrupa Mükemmelliğe Yolculuk Programı’nın ikinci aşaması olan Mükemmellikte Yetkinlik’e de başvurduk. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 4 yıldızlı Yetkinlik Belgesi’ni alarak kalite yolculuğunda emin adımlarla ilerlediğimizi bir kez daha kanıtladık” dedi.
Gökçüoğlu, EBSO’da kaliteyi içselleştirerek modelin gereklerini Oda’nın misyonu ve vizyonu doğrultusunda uygulayan personelin her türlü takdirin üzerinde bir özveri gösterdiğini vurgularken, “Bütün takım arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Elde etmiş olduğumuz başarıların sürdürülebilir bir şekilde daha da ileriye götürülmesi kurumumuz için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan da, “Günümüzde geleceği öngörmek ve kuruluşlarımızın stratejilerini belirlemek geçmiş dönemlere kıyasla daha zorlaşmıştır” dedi.
 
Ödül kriterleri
EFQM Mükemmellik Modeli, toplam kalite yönetimini, müşteriler, çalışanlar, hissedarlar, tedarikçiler ve toplum olmak üzere tüm paydaşların beklentilerini dengeli bir şekilde karşılamak için kurumdaki bütün faaliyetlerin sürekli olarak iyileştirilmesi olarak ele alıyor. Liderlik, paydaş odaklı politika ve strateji, çalışan yönetimi, işbirlikleri ve kaynak yönetimi, müşteri ile çalışan algısı ve performans göstergeleri, toplumsal sonuçlar ve temel performans sonuçları kriterleri değerlendirilerek ödül veriliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv