Kara gün dostu

  • 0
  • 560
Kara gün dostu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi öğrencisi Hacı Mehmet Boyraz, Kızılay’ın rekortmen bağışçılarından. Geçirdiği bir rahatsızlık sırasında kan bağışının yetersizliğine tanıklık edince düzenli olarak kan vermeye başladı. Kızılay da bu duyarlılığından dolayı madalyayla teşekkür edip, onu topluma örnek gösterdi...

Gediz Üniversitesi öğrencilerinden Hacı Mehmet Boyraz, derslerindeki başarısı kadar, duyarlılığıyla da örnek oldu. Hem Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde hem de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde eğitim gören genç, aynı zamanda Kızılay’ın gönüllü bağışçılarından. Son 4 yılda tam 11 kez kan verdi, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından madalya ve beratla ödüllendirildi, tüm topluma da örnek gösterildi. 
Kara gün dostu Hacı Mehmet Boyraz, lise son sınıfta geçirdiği bir rahatsızlık sırasında yaşadıklarının kendisini kan bağışçısı yaptığını anlattı. Kan bulmanın ne kadar zor olduğuna ve hastalar ile yakınlarının çaresizliğine tanıklık edince çok üzüldüğünü dile getiren Gediz Üniversitesi öğrencisi şöyle konuştu:

Size de gerekebilir
“Hastanede gördüklerimden çok etkilendim, o zaman 18 yaşımı doldurmadığım için kan veremedim. 18 yaşını doldurur doldurmaz kan bağışlamaya başladım. Eğer sağlıklı herkes aynı hassasiyeti gösterirse, ülkemizde böyle bir sıkıntı yaşanmaz. Bir gün bize de gerekeceğini düşünelim ve kan vererek hayat kurtaralım...”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv