Karabağ'dan "gezi mağduru" babaya iş imkanı

  • 0
  • 742
Yazı Boyutu:

Temmuz ayındaİstanbul'da Gezi Parkı için çıkan olaylar kapsamında polisin attığı gaz bombasıfişeğinin 2 kez kafasına isabet etmesiyle yaralanan ve beyin kanaması geçiren16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul'un işten çıkarılan babası Mehmet Tonbul'aBayraklı Belediyesi kucak açtı. Kaza olayını öğrenir öğrenmez Tonbul'uİstanbul'da da ziyaret ederek, her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasındayardımcı olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu kez de acılı babanıniş sorununa çözüm buldu.

Bayraklı Doğançay Mahallesi'nde babası, anneannesi ve dedesiile birlikte yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Ali Tonbul, beyinkanaması sonrası yoğun bakımda geçirdiği 22 günlük sürecin ardından hızla sağlığınakavuşuyor. Doktorların mucize olarak nitelendirdiği olayı yaşamanın üzüntüsüyleyıkılan acılı aile ise Mustafa Ali'yi bu hale düşüren nedenlerin bulunup,suçluların cezasını çekmesini istiyor. Oğlunun sağlık problemleri nedeniylesürekli yanında olmak zorunda kalan baba Mehmet Tonbul, Haziran ayında yenibaşladığı işten çıkarılmış ve manevi sıkıntılarına bir de maddi sorunlareklenmişti. Oğlunun mucizevi şekilde hayatta kalarak, yeniden hızla sağlığınakavuşmasıyla yüzü gülen baba Tonbul, "Bu zor durumda bize çok destekoldular. Özellikle Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ, İstanbul'da dahiziyarette bulundu ve her türlü desteği veriyor. Herkese çok teşekkür ediyorum.Son olarak işten çıkarıldığımı da duyunca beni Bayraklı Belediyesi Park veBahçeler Müdürlüğü'nde görevlendirdi. Doğançay şantiyesinde işe başladım. Evimede yakın olduğu için hem oğlumla ilgilenebiliyorum hem de çalışıyorum.Destekleri için Başkanımıza teşekkürler. Öte yandan konuyla ilgili desoruşturma sürüyor. Henüz bir gelişme yok. Umarım kısa sürede suçlu bulunur vecezasını çeker" dedi.

"İhtiyaçlarkarşılanacak"
Oğlunun sağlık sorunlarına zaman ayırması nedeniyle yeni başladığı iştençıkarılmasını doğru bulmayan Başkan Karabağ, mağdur babaya iş imkanısağlayarak, yaralarını sarıyor. Olayı duyduktan sonra yaşadığı üzüntüyüpaylaşan ve en başından itibaren Tonbul ailesinin yanında olarak her türlüihtiyaçlarını imkanlar dahilinde karşılayan Bayraklı Belediye Başkanı HasanKarabağ, 16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul'un sağlığına kavuşana kadar eşya veerzak başta olmak üzere, maddi-manevi desteklerin süreceğini söyledi.

Olay nasıl olmuştu?
Temmuz ayında çıkan Gezi Parkı olayları öncesinde konser için İstanbul'agiden Mustafa Ali Tonbul, arkadaşlarıyla buluşup, eğlendikten sonra İstanbulValiliği'nin Gezi Parkı açılışına izin verdiğini duyarak, açılışa katılmakistedi. Henüz parka gelmeden konser sonrası İstanbul, Tarlabaşı'nda polisinmüdahalesi arasında kalan Tonbul, yaşanan arbedede polisin gazlı müdahalesikarşısında kafasına aldığı 2 gaz fişeği darbesi sonrası yere yığıldı. TaksiyleTaksim ilkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı ve kalbi durmuş halde hastaneyeyetiştirilen 16 yaşındaki Tonbul için 22 günlük yoğun bakım süreci yaşandı.Hayatta kalma mücadelesini kazanan Tonbul, bir süre sonra taburcu edilerek,İzmir-Bayraklı, Doğançay Mahallesi'ndeki evine getirildi. Kafasından alınankemiğin daha hızlı iyileşmesini sağlamak için karnına dikildiği Tonbul, olayanını hatırlamıyor. Ancak, genç yaşında böylesi bir duruma düşmesi görenleriniçini burkuyor. Başarılı geçen 2 ameliyat sonrası ayağa kalkabilen Tonbul, 20gün sonra yapılacak son ameliyatla da sağlığına kavuşacak. Midesindeki kafatasıkemiği yeniden yerine dikilecek. Sağlığına kavuştuktan sonra eğitimine devametmek istediğini dile getiren Tonbul, üniversitede tarih bölümü okumakistediğini söyledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv