Karabağlar’da “Üç Fidan” anıldı

  • 0
  • 712
Yazı Boyutu:

CHP Karabağlar İlçe Örgütü, 6 Mayıs 1972’de asılarak idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, ölümlerinin 40. yıldönümlerinde anlamlı bir etkinlikle andı.
 
Bahçelievler’deki Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen gece, Karabağlar halkını da buluşturdu. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik, saygı duruşuyla başladı. CHP İlçe Başkanı Manduz, vatandaşlara karanfil dağıttı, “Bugün ülkemizde yaşayan karanlık güçler, bundan 40 yıl önce Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idama göndermişlerdi. Devrimci hareketlerin lideri olan üç fidanımızı saygıyla anıyoruz” dedi.
 
Türkiye’nin geçmişten ders çıkarıp geleceğe koşması gerektiğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm ise “Bu olayın üzerinden geçen 40 yıla rağmen hala aynı duyguları, bağımsız Türkiye özlemini taşıyoruz. Geçmişten ders çıkararak daha aydınlık ve umut dolu bir geleceğe koşmak için gerçekleştirilmesi gereken en önemli konulardan biri bu değerlere sahip çıkmak ve onları paylaşmaktır. Ben, üç fidanımızın yolunu kendime yol çizdim. Bizim çocuklarımız, torunlarımız üç fidanın çizdiği yolda, Atatürk’ün yolunda gidecek, onların fikirleriyle donatılarak büyüyecek” dedi.
Etkinlikte 68’liler Birliği Vakfı İzmir Temsilcisi Abdülrahim Sercan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının o dönemde yaşadıkları olayları, anılarını anlattı. Gece, şiir dinletileri ve Deniz Gezmiş’i anlatan slayt gösterisiyle son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Her geçen yıl güçleniyor

Avrupa Film Günleri 8-12 Mayıs arasındaı

Sözlerimizi tutacağız

Kaçak moloza pişman eden ceza

Mayıs ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi

Başkan Duman'dan Güçlü Kadro

Arşiv