Karabağlar’dan Karabağ’a destek

  • 0
  • 663
Karabağlar’dan Karabağ’a destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen “Karabağlar’dan Karabağ’a Destek” konulu anma etkinliğine katıldı. Anma etkinliğinde barış ve kardeşlik mesajları veren Selvitopu, Hocalı Katliamı’nda hayatlarını yitirenlerin ruhlarının günümüzde de bizimle yaşadığını, bir daha böyle katliamlar, dramlar olmaması için acıları unutmayacaklarını belirtti. Selvitopu ayrıca, Karabağlar’dan Karabağ’a bir gönül ve birliktelik bağı oluşturacaklarını vurgulayarak, “Bu yıl belediyemiz Azerbaycan ile gönül bağı kuracak. Karabağlar’dan Karabağ’a bir gönül ve birliktelik bağı oluşturacağız. Acılar acımız olacak. Sevinçleriniz de hep birlikte bizim sevincimiz olacak.” Dedi.

Karabağlar Belediyesi, Anadolu Basın Yayın Birliği ve Asker Ailesi Cemiyeti tarafından Hocalı Katliamı’nda hayatlarını kaybedenlerin anısına “Karabağlar’dan Karabağ’a Destek” konulu bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik sunum ve Hocalı Katliamı’nı anlatan belgesel gösterimiyle başladı. Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu katliamda hayatını yitirenleri anarak bir daha böyle acıların yaşanmaması dileğinde bulundu.

Acılarımızı unutmayacağız
Hocalı’da yaşananların bir insanlık ayıbı ve ızdırap olduğunu belirten Selvitopu, “Hocalı’da yaşananlar insanlık ayıbıdır, ızdıraptır. Dünyanın neresinde olursa olsun bu tür olaylara karşı olmak bir insanlık görevidir. Bu katliamlar dünyada emperyalistlerin farklı milletleri birbirlerine düşürüp çıkar sağlama girişimidir. İnsan hayatı üzerinden nemalanmak isteyenler, ondan zenginleşmek isteyenler maalesef bu tür katliamlara göz yummaktadırlar. Ben burada 1992 yılının Şubat ayında Hocalı’da hayatlarını kaybeden, kardeşlerimizi saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Onları unutmayacağız ama tabi ki düşmanca bir kin de gütmeyeceğiz, acılarımızı unutmayacağız. Bir daha bu tür acılar, katliamlar yaşanmasın diye gelecek nesillerimize de bunları aktaracağız.”dedi.

Acılarımız da sevinçlerimi de ortak
Başkan Selvitopu konuşmasında ayrıca, Karabağlar’dan Karabağ’a bir gönül ve birliktelik bağı oluşturacaklarını söyleyerek, “Bu yıl belediyemiz düzenlenecek etkinliklerle Azerbaycan ile gönül bağı kuracak. Karabağlar’dan Karabağ’a bir gönül ve birliktelik bağı oluşturacağız. Acılar acımız olacak. Sevinçleriniz de hep birlikte bizim sevincimiz olacak. Bu barış rüzgarı Karabağlar’dan Karabağ’a kadar ulaşacaktır.”diye konuştu.
Yoğun ilgi gösterildi.

Etkinliğe, Azerbaycan Asker Aileleri Dernek Başkanı Roza Alikizi, Ege Bölgesi Kafkasyalılar Sevgi ve Kömek Derneği Başkanı İsmet Alpaslan, Azerbaycan –Türkiye Kardeşlik İşbirliği Derneği Başkan Yardımcısı Cavit Aliyev, Asker Ailesi Cemiyeti İzmir Temsilcisi Mehmet Ay, Emekli Başkomser ve Anadolu Basın Yayın Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Bekir Donduran, Anadolu Basın Bayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül ve çok sayıda izleyici katıldı.
Konuşmasının ardından Anadolu Basın Yayın Birliği Karabağar Şube Başkanı Berna Önlerci Başkan Selvitopu’na katılım ve desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi armağan etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

Arşiv