Karabağlar’da Altyapı hamlesi

  • 0
  • 1.615
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, İzmir’le bütünleşen, yaşanabilir ve yeşil bir ilçe yaratmak için çalışmalarını yeni projelerle sürdürüyor. 3.5 yılda hayata geçirdiği projeler ve yatırımlarıyla, modern parklarla ilçenin çehresini değiştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yeni bir çalışma daha başlattıklarının müjdesini verdi. Kürüm, “Her mahalleye sevgi yolu, park yapacağız. İlçemizdeki tüm sokakların, altyapı eksiklerini gidereceğiz” dedi.
 
Karabağlar’da kaynakları doğru ve etkin kullanarak, “yoktan var ettiklerini” anlatan Başkan Kürüm, bir ilçe belediyesinin tek başına gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceği dev projeleri, yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi. Mahalle ve sokakların altyapı sorunları için de büyük bir hamle yaptıklarını anlatan Kürüm, şunları söyledi:
 
KARABAĞLAR ÇİÇEK GİBİ OLACAK
“Biz elimizi değil, kendimizi taşın altına koyduk. Proje ürettik, iş yaptık. Bugüne kadar büyük projeleri yürütürken, sokaklarımızdaki sorunları imkanlarımız ölçüsünde çözmeye çalıştık. Ancak şimdi yeni bir döneme giriyoruz. 55 mahallede, altyapı sorunları olan 465 sokağımız var. Bu sokakların alt yapı sorunlarını çözüp, kaldırımlarını, yollarını onarmak, parke ve bordür taşlarını döşeyip, sevgi yolları yapmak için harekete geçtik. Açtığımız ihale sonuçlandı, müteahhit firmalar çalışmalara başladı. Bu çalışmalar, yılbaşına kadar tamamlanacak, Karabağlar çiçek gibi, pırıl pırıl olacak. Sevgi yollar, parklar, spor aletleri, banklar, çocuk oyun grupları donatılacak, halkın buluşması noktası olacak”
 
HAYAT VEREN PARKLAR
Bugüne kadar 20 yeni park ile 6 büyük parkın revizyonu yaptıklarını belirten Kürüm, park, bahçe, yeşil alan, yol ve kavşaklara, ağaç, fidan, mevsimlik çiçeklerden oluşan 50 bin bitki dikildiğini söyledi. Spor aletleri ile belediye atölyelerinde imal edilen çocuk oyun gruplarının, parklara yerleştirilerek, halkın kullanımına sunulduğunu hatırlatan Kürüm, “İzmir’e örnek hayat dolu parklar yaratarak, Karabağlar’da yaşamı değiştirdik. Görevi geldiğimizde yaşam alanları yok denecek kadar az ve bakımsızdı. Bugün, güzelliği ve canlılığıyla ilçemize hayat veren, yaşayan parklar, halkın buluşma, dinlenme noktası oldu. Spor aletleri, oyun alanları, yeşil alanlarıyla, kafeteryaları ile İzmir’e örnek, kıskandıran parklarla, kent yaşamı zenginleşti, güzelleşti” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv