Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi ödülüne muhteşem tören

  • 0
  • 1.142
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, Türkiye’nin en prestijlisanat ödülünün sahibi oldu. Semiha Berksoy Opera Vakfı’nın Kadıköy SüreyyaOperası’nda düzenlenen görkemli törende konuşan Karşıyaka Belediye BaşkanıCevat Durak, “Biz sizlerle yaşamak ve var olmak istiyoruz. Dostluğumuz sanatlabaki kalsın” dedi. Törenin sürpriz konuğu, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da,Başkan Durak’ı kutlayarak, “Böyle şeylere, hala daha değer veriliyor olmasıgözlerimi yaşarttı” diye duygularını dile getirdi. Opera dünyası, önümüzdekiyıl, 19 Haziran’da gerçekleştirilecek “Semiha Berksoy Opera Ödülleri Töreni’ndeise, Karşıyaka’da buluşacak.

 

Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafından 2009 yılından bu yana,verilmekte olan “Opera Ödülleri” Kadıköy Süreyya Operası’nda düzenlenen törenlesahiplerini buldu. Vakıf, 2012-2013 sezonu “Özel Ödülü”nün sahibi olanKarşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin ödülü, Kadıköy BelediyeBaşkanı Selami Öztürk tarafından Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’averildi. Başkan Durak, ödülü, “Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin bugünleregelmesinde büyük emekleri var” dediği, ünlü şef Gürer Aykal ve GenelKoordinatör Serdar Ongurlar ile birlikte aldı.

Ülkemizin ilk Kadın Opera Sanatçısı Semiha Berksoy tarafındankurulan Opera Vakfı’nın Başkanı Prof. Dr. Zeliha Berksoy ile Vakıf EşbaşkanıProf. Dr. Mesut İktu açılış konuşmalarında, Karşıyaka Opera ve TiyatroSahnesi’nden övgüyle söz ederken, Başkan Durak’ı da çabasından dolayı kutladı.

Başkan Durak da, ödül konuşmasında, “2.5 yıl önce KarşıyakaOpera ve Tiyatro Sahnesi’ni açarken, ‘Sokak arasında Opera mı olur? Kimgelecek?” diyenler oldu. 2 sezonda, 179 temsilde, 70 bin sanatseveriağırlayarak, bu önyargıya en güzel yanıtı verdik. Kentimizin sahip olduğu değerlerlebüyüttüğümüz ve bu akşam bize bu onuru yaşatan Karşıyaka Opera ve TiyatroSahnesi’ni ödüle layık gören Semiha Berksoy Opera Vakfı’nın değerliyöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

 

Karşıyaka’ya “Şehir Tiyatrosu” müjdesi

Başkan Durak konuşmasında sürpriz bir açıklamada da bulundu.“Biz Sanatla, sanatçılarla yaşamak ve var olmak istiyoruz” diyen Başkan Durak,Şehir Tiyatrosu kurma kararı aldıklarını açıklayarak, “Ülkemizde, sanatınüzerinden siyaset yapıldığı, sanatın “içine tükürülme” cesaretinin gösterildiğibir ortamda, Karşıyaka Belediyesi olarak, bir karar aldık. Önümüzdeki dönem,siz değerli sanatçılarımızın da katkısı ve desteğiyle, Karşıyaka BelediyesiŞehir Tiyatrosu’nu kuruyoruz” dedi.

 

Gecenin sürprizi Muazzez İlmiye Çığ

“Opera Ödül Töreni”nin sürpriz konuğu ise, 99 yaşındakiSümerolog Muazzez İlmiye Çığ oldu. Tören öncesinde, kuliste Başkan Durak ilebir araya gelen Çığ, “Cumhuriyet kızı olarak, Türkiye’de hala böyle güzelşeylerin yapıldığını görmek gözlerimi yaşarttı. Bravo Başkan” dedi. Çığ, törenayrıca, “En İyi Kadın Opera Sanatçısı” Birgül Su Ariç’in de ödülünü verdi.

 Törene, ünlü tarihçi İlber Ortaylı, gazeteciler Pınar veTufan Türenç çifti, tiyatro sanatçıları Tamer Levent, Gül Sonat ile DenizGökçer, ülkemizin önde gelen pek çok opera sanatçısı ile geleceğin operacılarıda katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv