Karşıyaka’da her apartman bir öğrenci okutacak

  • 0
  • 1.151
Karşıyaka’da her apartman bir öğrenci okutacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eğitimdefırsat eşitliği sağlamak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına burs desteğivermek için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulanan“Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz- Her Apartmanda Bir ÖğrenciOkutuyoruz” projesini hayata geçirdi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar“Dayanışmanın ve yardımlaşmanın kenti Karşıyakamızda, her apartmanda birüniversite öğrencisi okutacağız” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dagörüntülü mesajla projeye destek verdi.  

Proje büyük ilgi gördü
Hayatageçirdiği projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, sadece İzmir’edeğil, Türkiye’ye de örnek olması beklenen önemli bir eğitim projesini dahabaşlattı. Dar gelirli öğrencilerin üniversite yaşamına katkı sunmak içinTürkiye’de ilk kez “Karşıyaka’nın Filizleri” projesini başlatan belediye,Karşıyaka’da, her apartmanda bir üniversite öğrencisi okutmak için de kollarısıvadı. Proje kapsamında; Atakent, Mavişehir ve Bostanlı semtleri pilot bölgeolarak belirlendi. 150 apartman ve site yöneticileri ile birebir görüşmeleryapıldı ve projenin detayları anlatıldı. Belediyeye burs için başvuruda bulunanüniversite öğrencileri, objektif kriterlere göre değerlendirildi. Burs almayahak kazanan öğrenciler, kısa süre içinde projeye ortak olan apartmanlar ilebuluşturulacak. Apartman sakinleri, kendilerine emanet edilen öğrencilere 10 ayboyunca, ayda 300’er lira burs yardımı yapacak. 

Tüm Karşıyaka’ya yayılacak
Belediye vehalk işbirliği ile hayata geçirilen ve son zamanda ortaya çıkan en önemlisosyal sorumluluk projelerinden biri olarak görülen proje, tüm Karşıyaka’yayaygınlaştırılacak. Belediye, bu işin sadece koordinasyonunu üstlenecek.Apartmanlar, birden fazla öğrenciye de burs verebilecek. Projeye katılanher bir apartmanın girişine “Bu Apartmanın Bir Öğrencisi Var” plaketi asılacak.Kordon Otel’de gerçekleşen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurulan proje,kanaat önderlerinden de tam not aldı. Toplantıya medya temsilcileri, kampanyayadahil olan apartman yöneticileri ve Karşıyaka Gençlik Eğitim Merkezi’nde eğitimalarak üniversiteyi kazanan üniversite öğrencileri katıldı. 

“Türkiye’ye örnek olacak”
KarşıyakaBelediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye’ye örnek olacak önemli bireğitim projesini hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Eğitimde fırsat eşitliği yaratmanın önemine değinen Akpınar “Bir kentingelişimi ve geleceği için eğitim ve öğretim çok önemlidir. Eğitimde fırsateşitliği yaratmak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına destek olmak, sosyaldemokrat belediyelerin ve duyarlı halk kitlelerinin temel görevidir. KarşıyakaBelediyesi ve Karşıyaka halkı el ele vererek, Karşıyaka’nın Filizleri’nigeleceğe hazırlayacağız” dedi. 

Gelecek garanti altında
BaşkanAkpınar “Projemize destek olan her apartmanda; maddi durumu yetersiz veokumakta güçlük çeken bir üniversite öğrencimize burs desteği vereceğiz.Projeye katılmak isteyen apartmanlar her bir öğrenci için belirlenecek hesapnumaralarına, 10 aylık eğitim sürecinde, her ay için, apartman başına 300’erliralık burs bedeli yatıracak. Hedefimiz; ailelerinin maddi yetersizliğinedeniyle öğrenim görmekte zorlanan ve belki de yakın zamanda okulu bırakmakzorunda kalacak olan üniversite öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliğisağlamak ve geleceğimizin garantisi evlatlarımızın meslek sahibi, ufku açıkbireyler olarak yetişmelerine imkan tanımaktır. Sosyal sorumluluk anlayışıiçinde gerçekleştireceğimiz bu proje, sadece Karşıyaka’nın olmaktan çıkacak veTürkiye’ye örnek olacak” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu’ndan video mesaj
CHP GenelBaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu da projenin tanıtım toplantısına görüntülü mesajlakatıldı. Karşıyaka’nın Filizleri’ni Geleceğe Hazırlıyoruz” projesinin, sonderece önemli bir eğitim projesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye örnek olacak bir projeyapacak İzmir. ‘Karşıyaka’nın Filizleri’..Öğrencilere burs verilecek. Ekonomikdurumu iyi olmayan öğrenciler kimseye el avuç açmasın diye Karşıyakalılarönemli bir görev üstlendi. Biz ‘Dev Çınar Yeni Filiz diyoruz’.Yeni filizleriKarşıyaka Belediyesi sizlerle birlikte büyütecek” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv