Karşıyaka’da ‘Kukla Günleri’ heyecanı

  • 0
  • 498
Karşıyaka’da ‘Kukla Günleri’ heyecanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri olan ve Karşıyaka Belediyesi’nin de destekçileri arasında yer aldığı “9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, 5 Mart’ta başlıyor. Karşıyaka’da dünyaca ünlü kukla sanatçılarının sergileyeceği 8 gösteri, ücretsiz olarak izlenebilecek.

YABANCI TOPLULUKLAR
Bu yıl 9’uncu kez düzenlenen İzmir Uluslararası Kukla Günleri, Karşıyaka Belediyesi’nin de destekleriyle, 5 - 22 Mart tarihleri arasında kukla severlerle buluşacak. Dünya çapındaki dev organizasyon çerçevesinde, 23 ülkeden 30 kukla tiyatrosu topluluğu, İzmir’deki çeşitli kültür ve sanat merkezlerinde gösteriler sunacak. Karşıyaka’da da Norveç, Sırbistan, Bulgaristan, Rusya ve İtalya’dan gelen ünlü kukla tiyatroları sahne alacak. Hem çocuk hem de yetişkinlere yönelik oyunlar, ücretsiz olarak izlenebilecek.

HANGİ GÖSTERİ, NEREDE
Karşıyaka’daki Ahmet Piriştina Kültür Merkezi; 6 Mart’ta ‘Büyülü’, 9 Mart’ta ‘Üzgün Prens’, 15 Mart’ta ‘Kırmızı Çiçek’, 19 Mart’ta ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ oyunlarına ev sahipliği yapacak. Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde ise; 10 Mart’ta ‘Gerçek Bremen Mızıkacıları’, 17 Mart’ta ‘Bir Sirk Parodisi’ sahnelenecek.

YETİŞKİN OYUNLARI
“9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında iki yetişkin oyunu da Karşıyakalı kukla severlerin beğenisine sunulacak. ‘Macera’ isimli oyun 11 Mart’ta Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde; ‘Özgür Palyaço’ da 17 Mart’ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde sergilenecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv