Karşıyakalı kadınlardan ‘ADALET’ çağrısı

  • 0
  • 743
Karşıyakalı kadınlardan ‘ADALET’ çağrısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınlarınadalet arayışına destek vermek amacıyla, iki farklı davaya katılarak eylemyaptı. Boşandığı kocası tarafından öldürülen SerpilErfındık cinayeti ile 14 yaşındaki E.A.’ya yönelik tecavüzdavalarını izleyen Karşıyakalı kadınlar, “Erkek adalet değil, gerçek adaletistiyoruz” mesajı verdi.

 

Sloganlar atıldı 

 

Mağdur kadınların adalet arayışına destek vermek içinharekete geçen Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ilkdurağı Bergama Adliyesi oldu. Karşıyakalı kadınlar, Mart 2012’de Dikili’detecavüze uğrayan 14 yaşındaki E.A.’nın davasına destek olmak amacıyla, sendikave sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile birlikte eylem yaptı. Kadınlar,iki tecavüz sanığının tutuksuz yargılanmasını ve davanın iki yılı aşkınsüredir sonuçlandırılmamasını pankartlar açarak ve sloganlar atarak protestoetti. Duruşma sonunda davanın tekrar ertelenmesi de tepkilere yol açtı.

 

"Kadın cinayetine son"

 

Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi KadınMeclisi üyeleri, 15 Aralık 2013’te eski kocası Vedat Atik tarafındanbıçaklanarak öldürülen, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi SerpilErfındık davası için de Bayraklı Adliyesi’nde toplandı. Vedat Atik’in enağır cezaya çarptırılmasını isteyen kadınlar tepkilerini de dile getirdi. Buduruşma da delillerin toplanması için 20 Ekim tarihine ertelendi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv