Karşıyaka'ya modern pazar

  • 0
  • 958
Yazı Boyutu:

Karşıyaka modern kapalı pazaryerlerine bir yenisini daha ekledi. Şemikler Telli Bahçe bölgesinde yer altı otoparkı, engelli asansörü, üstü kapalı, içerisinde çay ocağı, zabıta ofisi olan pazaryeri törenle açıldı. Şemikler bölgesinin hızla değiştiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu bölgede oturan hemşerilerimiz kendi pazarlarında alışverişini yapabilecek. Çevredeki kamulaştırmalar tamamlandığında pazaryeri dört kat daha büyüyecek. Ordu Caddesi’nin devamındaki kamulaştırmalar tamamlandığında ise bu bölgedeki ulaşım daha da rahatlayacak.” dedi.
 
Şemikler 6215 sokakta yapılan pazaryerinin açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve bölgede oturan vatandaşlar katıldı. Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları ekibinin zeybek gösterileriyle başlayan törende konuşan Şemikler Mahalle Muhtarı Bahar Zengin, “Şemikler halkının sorunlarıyla ilgili ne zaman kapısını çalsam Belediye Başkanımız Cevat Durak her zaman bizleri sahipleniyor. Mahallemize geçtiğimiz aylarda amatör kulüplerimiz için suni çim futbol sahası açılışını yaptık. Ahmet Priştina Kültür Merkezi tamamlanmak üzere. Yeni park ve yol yapımları devam ediyor. Şemikler halkı adına Cevat Durak’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 
Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen de konuşmasında AVM’lerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Pazarcı esnafımızdan isteğim buraya taze mal getirin ve ucuza satın. Vatandaşlarımızdan da talebim AVM’ler yerine mahallenizdeki pazarları tercih edin. Onların kazandıkları para yine bu kente harcanıyor.” dedi.
 
Milletvekili Mustafa Moroğlu konuşmasında sosyal demokrat belediye başkanlarının 3 liralık bir yatırımı 1 liraya gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu nedenle açılışlara yetişemiyoruz. Bu hizmetler sizin için. Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’ı kutluyorum. “dedi.
 
Pazaryeri hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Toplam 1150 metre karelik alana kurulan pazaryerimiz bu bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Yapılırken sıkıntı çeken vatandaşlarımız şimdi sefasını sürmesini istiyorum. Kamulaştırma sorunu çözüldüğünde pazaryeri daha da büyüyecek. Karşıyaka’mızın her mahallesinde park ve yeni yol çalışmalarımız sürüyor. Bu bölgede Ahmet Priştine Kültür Merkezi’ni de tamamlamak üzereyiz. Şemikler bir merkez gibi olacak, yatırım alacak.” diye konuştu. Açılış töreninin ardından Başkan Durak, milletvekili Mustafa Moroğlu ve törene katılanlar pazarcıları dolaşarak esnafa “Hayırlı olsun”  dileklerinde bulundu.  Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak son sekiz yıl içerisinde yedinci kapalı pazaryerini hizmete açmış oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv