Katmerciler ‘İSO 2.500’ün en hızlılarından

  • 0
  • 1.009
Yazı Boyutu:

İstanbul Sanayi Odası(İSO), “Türkiye'nin İkinci 500 BüyükSanayi Kuruluşu” araştırmasını yayınladı. Şirketlerin üretimden satışlarınınsıralama ölçütü olarak kullanıldığı araştırmanın ikinci raporuna göreTürkiye’de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve borsadaki tek temsilcisi olanKatmerciler (KATMR), en hızlı yükseliş gösteren şirketler arasında yeraldı. 

Katmerciler, 2012 yılında elde ettiği 124 milyon liralıküretimden satış geliriyle listede 177’nci sırada yer alırken, 269 basamakbirden yükselme başarısı gösterdi. Şirket geçen yılki listede 446’ncı sıradayer alıyordu.

Bu sonuçlara göre Katmerciler, kamu ve özel sektör dahil tümsanayi kuruluşları arasında Türkiye’nin 677’inci büyük sanayi şirketi oldu.Katmerciler, Ege Bölgesi şirketleri arasında en hızlı yükseliş kaydeden şirketolurken genel sıralamada en hızlı yükselen üçüncü şirket oldu.

Katmerciler geçtiğimiz aylarda açıklanan Ege Bölgesi SanayiOdası (EBSO)ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) listelerinde de hızlıyükseliş göstermişti. EBSO’nun geçen ay açıkladığı “Ege Bölgesi’nin 100 BüyükSanayi Kuruluşu” listesinde 28 basamak birden yükselerek 82’inci sıradan54’üncüsıraya çıkan Katmerciler, ilk 100 şirket arasında en hızlı yükselişkaydeden şirket olmuştu.

Katmerciler, TİM tarafından Mayıs ayında açıklanan “En Büyükİhracatçı Firmalar” listesinde de 2012 yılında elde ettiği 62,7 milyon dolarlıkihracat geliriyle bir yılda 415 basamak birden yükselerek 662’nci sıradan247’ncisıraya çıkma başarısını göstermişti. İhracatını yüzde 131 oranındaartıran Katmerciler, TİM listesindeki şirketler arasında bir yılda ihracatınıen fazla artıran şirketlerden birisi olmuştu.

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, EBSOve TİM araştırmalarında elde edilen başarının ardından “İSO İkinci 500 BüyükSanayi Kuruluşu” araştırmasında da en hızlı yükseliş kaydeden şirketlerarasında yer almaktan mutlu olduklarını belirterek, “Yoğun çalışmalarımızın veharcanan emeğin karşılığını almaktan memnunuz” dedi.

Araç üstü ekipman sektörünün lider şirketi olarak, 41 ülkeyeihracat yaptıklarını, hızlı büyümede ihracattaki yüksek performansın büyükkatkısı olduğunu belirten Katmerci, “Hedefimiz, Katmerciler’i, ülkemizinodağında bulunduğu bölgenin en saygın ve en güçlü araç üstü ekipmanşirketlerinden birisi haline getirmek, bu sektörde bölgesel bir Türk markasıolmak. Ortaya çıkan sonuçlar, bu hedef doğrultusunda güvenle ilerlediğimizigösteriyor. Halka açık bir şirket olarak, elde edilen bu başarılarda,çalışanlarımızdan yatırımcılarımıza, iş ortaklarımızdan hissedarlarımızaherkesin payı var” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv