Kayıtken Ustaya Saygı’ya konuk oldu

  • 0
  • 1.095
Yazı Boyutu:

KonakBelediyesi’nin sevgi ve vefa etkinliği Ustaya Saygı, ünlü modacı ErtanKayıtken’i konuk etti. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve SanatMerkezi’nde gerçekleşen Ustaya Saygı, İzmir’in moda, sanat ve cemiyet dünyasınıda bir araya getirdi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın ev sahipliğiyaptığı programa Müzisyen Maria Rita Efik, Ömür Manisalı, Lal Manisalı, modacıCazibe Tuna, Dora Magazin sahibi Ceren Ağca, Ertan Kayıtken’in öğretmeni sporcuHikmet Kandeydi, Şule Baylan, Esin Önder, İnci Kartal, Kareograf Akif Örük, Melis Türkoğlu gibi isimlerin yanısıra eski ve yeni mankenler de katıldı.

Ustaya doğum günü sürprizi
ErtanKayıtken’in dostlarıyla bir araya gelerek duygulu anlar yaşadığı Ustaya Saygıprogramının sürprizi ise Kayıtken için hazırlanan doğum günü pastası oldu.Doğum gününün hemen öncesine denk gelen etkinlikte kendisi için hazırlanapastayı gören Ertan Kayıtken mutluluğunu gizlemedi ve pastayı Konak BelediyeBaşkanı Dr. Hakan Tartan’la birlikte kesti. Başkan Tartan, Kayıtken’ledostluklarının 32 yılı aştığını ifade ederek şunları söyledi:“Ertan Kayıtken’in enönemli özelliklerinden biri İzmir’i hiçbir zaman bırakmaması, İzmir’insınırlarını zorlaması. İstanbul’a gidebilirdi ama gitmedi; sıkıntılar yaşadı,özveride bulunu; yine İzmir’de kaldı. Ben bunlara gazeteci olarak da tanıkoldum. Yüzünü hiç asık görmedim, belki için de çok hüzünler yaşadığı olur amane olursa olsun yüzü hep güler, yardımseverliği de asla bırakmaz. İzmir’deherkesin mutluluğunda Ertan bir şekilde var; Ertan İzmirli oluşuyla, bu kentinçocuğu olarak, kimliğiyle, özverisiyle, başarısıyla, dostluğuyla ve İzmir’igeleceğe taşımasıyla var.”

Esin Yılmaz ve Hanife Çetiner’in anısına            
Tüm dostlarının Ertan Kayıtken’le anılarını,hissettiklerini duygu dolu ve içten sözcüklerle aktardığı Ustaya Saygı ileErtan Kayıtken’in önemli bir dileği de gerçek oldu. Bir röportajında da dilegelen ölmeden anılmak, dostlarla buluşmak isteğinin gerçek olduğu UstayaSaygı’da Ertan Kayıtken, unutulmaz modacılar Esin Yılmaz ile Hanife Çetiner’ide andı ve duygularını şu sözlerle ifade etti: “Çok yoğun, çok hareketliduygular yaşıyorum, iniyorum, çıkıyorum düşüyorum, kalkıyorum ama işte yaşam buve  yaşam böyle güzel. Acısıylatatlısıyla güzel. Bazen sevdiklerinizi alıyor, bazen sizi size hatırlatıyor. Herşeyden önce Hakan Tartan’a teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten sanat dostu,kalbi yüreği güzel bu insana sadece beni hatırladığı için değil, sanat içinyaptıkları için teşekkürler.  Ölmeden şugünü görmek o kadar güzel ki... Bir de ben bu geceyi çok sevdiğim arkadaşlarımEsin Yılmaz, Hanife Çetiner gibi çok değerli insanların anısına da yaşamakistiyorum.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv