Kemalpaşa’da erken bayram

  • 0
  • 914
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi ile Kemalpaşa Belediyesi’nin işbirliğiyle tamamlanan 5 milyonliralık Rekreasyon Alanı coşkulu bir törenle açıldı. Binlerce kişiye seslenenBaşkan Aziz Kocaoğlu, “Kenti için çalışanlarla kendi için çalışanlarıbirbirinden ayırın” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi’ninişbirliğiyle hayata geçirilen “Kemalpaşa Rekreasyon Alanı” törenle hizmeteaçıldı. Kemalpaşalıların sportif ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştireceğiyeni cazibe merkezinin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak,milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, CHP İzmir İlBaşkanı Ali Engin, ev sahibi Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, çoksayıda ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve Kemalpaşalılarkatıldı.

Kemalpaşa’ya 92milyon TL’lik yatırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılından sonraBüyükşehir belediyesi sınırlarına katılan Kemalpaşa’nın beldelerinde,köylerinde ve merkezinde birçok çalışma yaptıklarını belirterek, “Bir yandan dabaşka ilçelerde olduğu gibi Kemalpaşa Belediyesi’nin tasarladığı projelere demaddi katkıda bulunarak kentin topyekün kalkınmasını destekliyoruz. Araziyollarına ilk defa Kemalpaşa’dan başladık. Bugün Kemalpaşa’da yapılmayan araziyolu yok denecek kadar az kaldı” diye konuştu.

U
lucak, Armutlu,Yukarı Kızılca, Ören, Bağyurdu’nda beş adet çok amaçlı spor salonuyaptıklarını, buralarda binlerce çocuğa her gün spor yaptırdıklarını dilegetiren Başkan Kocaoğlu, sağlıklı gençler yetiştirmeyi hedeflediklerinisöyledi.

Başkan AzizKocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 sene içinde Kemalpaşa’da 60 milyonuFen İşleri Daire Başkanlığı, 28 milyonu İZSU Genel Müdürlüğü bütçesinden olmaküzere 88 milyon TL’lik yatırım yaptığını, projelere verilen maddi desteklebirlikte bu rakamın 92 milyon TL’yi bulduğunu söyledi. Büyükşehir BelediyeBaşkanı Kocaoğlu, “Kemalpaşa”ya her sene 10 milyon lira yatırım yaptık ve yapmayadevam ediyoruz” dedi.

Alyanak’ın öğüdü
Kent gündemindeki konulara da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu, konuşması sırasında, İzmir’in eski belediye başkanlarından İhsanAlyanak’la yaşadığı bir diyaloga da yer verdi: “Efsane belediye başkanımızAlyanık’ı vefatından bir süre önce o zamanki Konak Belediye Başkanı MuzafferTunçağ ile ziyaret etmiştik. İhsan Alyanak bana, ‘çok iyi yapıyorsun kimseylekavga etmiyorsun, bu yoldan vazgeçme’ demişti. Katı atık tesisi konusunda benimde saygı duyduğum iki eski belediye başkanımız ‘uzlaşmacı olmak lazım’ diyeaçıklama yapmış. Bu konuda bir şey söylemektense durumu rahmetli İhsanAlyanak’ın sözleriyle yorumlamak bize daha uygun düşüyor.

”Biz kitabı yazdık:Adı Çete
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti:“AKP İl Başkanı kitap yazacağından bahsetmiş. Aziz Kocaoğlu’nun, BüyükşehirBelediyesi ve ilçe belediyelerinin kitabını yazacakmış. Merakla bekliyoruz. Bizkitabı yazdık. Adı: Çete. Orada girizgah var, sadece bir olay anlatılıyor.Operasyon olayı anlatılıyor.  10 senelik olayları zaten bu işibıraktığımda, nerede neyle karşılaştığımı, hangi sorunu nasıl çözdüğümü ya daçözemediğimi sadece tarihe bir not düşmek ve bu dönemi anlatmak için kalemealacağım. Herkes bilsin duysun diye. Onun için bana kitap yazmaktan bahsetmesedaha iyi olurdu.” 

Şehitlerimiz bizehesap soracak
Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Bir milletvekilimiz var. Adı malum.İzmir’in kurtuluş gününde, 9 Eylül’de Gümüldür’de bir piknik alanında çakma‘dünya İzmirliler günü’ yapan, yani kuruluşu, kurtuluşu sabote etmeye çalışanbir milletvekili. Yine bir şeyler söylemiş. Ona geçen sene 9 Eylül’de yaptığıdensizlikten dolayı gerekli cevabı vermiştim. Dikkat edeceğiz. Bizimatalarımızın şehit olup, gazi olup kazandığı kutsal günümüzü sabote etmeyekalkanlara tüm İzmirliler olarak hep beraber ayağa kalkıp hesap sormakzorundayız. Çünkü bu dünyada da, öteki dünyada da bu ülke için, bizim içincanlarını feda edenler bize hesap soracaklar. ‘Biz kurtardık, size emanetettik. Siz bu günleri kutlamıyorsunuz, çakma dünya İzmirliler günükutluyorsunuz’ diyecekler.

D
aha konuşacakçok şey olduğunu, ancak hepsini yeri ve zamanı geldiğinde açıklayacağını  söyleyenİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Geçtiğimiz hafta yerel seçim sürecininbaşladığını söylemiştik. Hep bir birlikte herkes kucağındaki taşı dökecek.Sevgili İzmirliler bakıp karar verecek; kim doğru söylüyor, kim eğri söylüyor.Kim gözümüzün içine bak baka yalan söylüyor, önümüzdeki 6 ay onu da göreceksiniz”diye konuştu.

Tesisin yeri değil,teknolojisi önemli
Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ihtiyacınıkarşılamak üzere yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi’neilişin düşüncelerini de açıkladı. Kurulacak tesisin yerinin önem taşımadığınıvurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti:  “Biz dünyadaki en gelişmiş teknolojiyikullanacak, enerji üretecek ve çöpü bir hammadde olarak kullanacak bir tesisiçin yer arıyoruz. Kapalı bir fabrika kuracağımızın ve atık bırakmayacağımızın,toprağa su bırakmayacağımızın teminatı, 10 yıldır yaptığımız çalışmalar veyerine getirdiğiniz sözlerdir. Bir eski belediye başkanımız tesisin 1. derecesit alanında yapılmasını önermiş. Bu mümkün değil. 10 sene belediye başkanlığıyapmış bir ağabeyimizin 1. derece sit alanına çöp tesisi kurulamayacağınıbilmesi gerekir.”Mevcut katı atık tesisinin Harmandalı’dan kalkmasıgerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocaoğlu, “Bunun için çalışıyor ve projeüretiyoruz” dedi.

AVM yapmak için ağaçkesmiyoruz
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ayrancılar’da Hazine’den tahsisedilen 100 dönüm alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlık yapmak üzeregeliştirdiği proje çalışmasının gelen eleştiriler üzere durdurduklarını söyledi.Arazideki ağaçların seyreltilmesi ve alanın gömüye hazırlanması gerektiğini veburada ağaç kesme yetkisinin de Orman Bölge Müdürlüğü’nde olduğunu ifade edenBaşkan Aziz Kocaoğlu, “Biz AVM yapmak için, biz eşe dosta arsa pazarlamak içinağaç kesmiyoruz. Biz vefat eden vatandaşlarımız defnetmek için mezarlıkyapıyoruz. Ancak şimdi çalışmayı durdurduk. Bakacağız, inceleyeceğiz, negerekiyorsa onu yapacağız. Bilim egemen olacak” diye konuştu.  İzmir BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eleştiri ve protestolara alışılmasıgerektiğinin altını çizerek, “Biz de alışacağız, iktidar partisi de alışacak.Biz katılımcı bir anlayışla bu kenti halkla birlikte yönetiyoruz. Şu anda 10yıllık stratejik planını bütün kamuya açarak, ‘İzmir’e İz Bırak’ kampanyasıylabirlikte hazırlanıyoruz. Katılımcı bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz.Kentimize layık olmaya çalışıyoruz. Sizler çok iyi biliyorsunuz: Bazısiyasetçilerimiz var kenti için değil kendi için çalışıyor. Biz kendimiz içinçalışmıyoruz, bu kentin insanı için çalışıyoruz. Bunu lütfen ayırın.” 

Verin araziyi statproblemi çözülsün
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin stat problemini çözmek için yolaçıktığını ve Örnekköy’deki 80 dönümlük alanda proje uygulamak için hazırolduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Burada tahsis yetkisiGençlik Spor Genel Müdürlüğü’nde. Üç senedir istiyorum. Verin yapayım, teslimedeyim. Hiçbir şey de talep etmiyorum. Bir tek şartım var: Burası Karşıyakasınırlarında. Bu stattan da Karşıyaka Spor Kulübü yararlanacak diyorum. Halabekliyoruz. Geçen gün Gençlik ve Spor Bakanı’na da bu konuyla ilgili mektupyazdım. Hiçbir şey istemiyorum, ver tahsisi 3 yıllık 4 yıllık bitene kadar.İzmir’in stat problemi çözülsün.”

İnançla ve irademizlebaşaracağız
Kentin tüm sorunlarını çözmek için inançla çalıştıklarını kaydeden İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bunların hepsi hallolacak. Bizinançla, irademizle ve iş yapmak için inatla, kapıları aşındırarak, kapıdankovulursak bacadan girerek İzmir’in menfaati için çalışıyoruz. Çalışmaya devamedeceğiz” dedi.
S
on dönmede birkaralama kampanyası yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Aziz Kocaoğlu,“Biz bugün gelmedik. Biz 45 senedir İzmir’de yaşıyoruz. İzmir’de 10 senedirbelediye başkanlığı yapıyorum. Dedikodulara, benim ağzımdan duymadıklarınıza,kem sözlere inanmayın. Kem gözlerden hep beraber memleketimizi koruyalım” diyekonuştu.   

Erdoğan Toprak: “Oçete bizim için gururdur”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da,böylesine değerli bir araziyi rant amaçlı bir projede kullanmak yerine ilçehalkının kullanımına açtığı için Kemalpaşa Belediyesi’ni kutladı. Başkan AzizKocaoğlu’na de projeye verilen destek nedeniyle teşekkür eden Toprak, “Varsınhalka hizmet edenlere çete desinler. O çete bizim için gururdur. Halka hizmetçete olmuşsa biz çete olmaya razıyız. O mahkemelere alnı açık başı dik gitmeyerazıyız” dedi.

K
emalpaşaBelediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi ileKemalpaşa Belediyesi olarak göreve geldiğimiz bu yana 4,5 yıl geçti. Bu süredebirçok başarılı projeye imza attık. İlçe tarihinde bir dönemde en fazla yatırımyapan belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Sizlerin huzurunda bizlere budesteği veren başta Başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere emek veren tüm personeleteşekkür ediyorum” diye konuştu.Konuşmaların ardından Başkan Kocaoğlu ve CHP Genel BaşkanYardımcısı Toprak,  davetlilerle birlikte tesisin açılış kurdelesinikesti. 

Büyükşehir’den 3,5milyonluk destek
Kemalpaşa eski toprak spor sahasının yerine toplam 14 bin metrekarelikarazi üzerine kompleks şeklinde yapılan rekreasyon alanında tenis kortu,basketbol sahası, açık hava kondisyon alanı, mini golf, tartan pist, kafeteryave dinlenme alanları ile vatandaşların kültürel aktiviteleri izleyebileceğigösteri merkezi yer alıyor. Yapım bedelinin yüzde 70’i İzmir BüyükşehirBelediyesi tarafından karşılanan rekreasyon alanı 5 milyon TL’ye mal oldu.Maliyetin yaklaşık 3,5 milyon TL’lik bölümü Büyükşehir Belediyesi tarafındankarşılandı
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv