Kemeraltı Bombası

  • 0
  • 725
Yazı Boyutu:

Tarihi çarşı için yeni bir model  girişiminde bulunuldu. İlk adımı ‘100 girişimci bulup Kemeraltı’nda bir tarihi hanı kurtaralım, ilk ortak da benim’ diyerek Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’ne öneri getiren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan yaptı.
 
Konak Belediye Başkan Dr.Hakan Tartan ile Düşünce Enstitüsü’nü oluşturan İzmirli işadamları bir araya geldi; ortaya dünyanın en eski çarşısını kurtaracak model çıktı. Gayrimenkul yatırım ortaklığı yolu ile Kemeraltı’ndaki tarihi han, çarşı ve yapılar kurtarılacak.
Kemeraltı’nda, birçok Avrupa ülkesinde örnekleri görülen 24 saat yaşayan, restoran, alışveriş merkezi ve her tür mağazanın bulunduğu bir çarşı yaratılacak. Bu konuda ilk adımı ‘100 girişimci bulup Kemeraltı’nda bir tarihi hanı kurtaralım, ilk ortak da benim’ diyerek Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’ne öneri getiren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan yaptı.
 Uğur Yüce başkanlığında işadamları gayrimenkul yatırım ortaklığı yöntemi ile tarihi çarşıyı kurtarma modelini tartışmaya açtı. Eller sıkıldı, umut doğdu. Uğur Yüce, “100 değil, 200 girişimci de olur” dedi. Tarihi toplantı, EBSO’da Uğur Yüce, A. Nail Kubalı, Samim Sivri, Kemal Çolakoğlu, Enis Özsaruhan, Moris Bencuya, Filiz Eczacıbaşı,  gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv