Kent Belleği’nde anlamlı kutlama

  • 0
  • 950
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediyesi Selçuk –Efes Kent Belleği çok özel bir yılbaşı kutlamasına ev sahipliği yaptı.  2013 yılının finalini “Kimliğini Yaşatan KentSelçuk” isimli yeni sergisinin açılışı ile yapan Kent Belleği aynı zamandabaşta bağışçılar olmak üzere Kent Belleği’nin oluşmasına katkıda bulunanlariçin güzel bir yeni yıl eğlencesi düzenledi.

Kent Belleği ekibi tarafından kapıda karşılanan beşyüze yakın konuğa KentBelleği proje filminin yer aldığı bir cd ve Celsus Kütüphanesi magnetindenoluşan bir hediye paketi takdim edildi. Kent Belleği’nin oluşumuna katkıdabulunan yaklaşık 150 bağışçı ve gönüllüye de birer teşekkür belgesi takdim edilengecede bir konuşma yapan Selçuk Belediyesi Selçuk Efes Kent Belleği’nde görevliTarihçi Pınar Sözer Tonga Kent Belleği’nin açıldığı 2012 Eylül ayından bu güne10 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini, Kent Belleği’nin bu günlere Selçukhalkının desteği ile geldiğini söyledi. Tarihçi Pınar Sözer Tonga, “Bu anlamdabaşta 450 bağışçımız 170 gönüllümüz 147 sözlü tarih görüşmesi yaptığımız bizeevlerini açan gönüllerini açan vatandaşlarımızla bu günlere geldik. Burada çokbüyük bir emek var ve bu herkesin emeği. Bu anlamda katkı koyan herkese çokteşekkür ediyoruz” dedi.

Açılışı yapılan “Kimliğini Yaşatan Selçuk” sergisininkültürel mirasını, doğal dokusunu koruyarak planlı büyüyen Selçuk’un hikâyesinianlattığını ifade eden Pınar Sözer Tonga Selçuk halkını bu sergiyi ziyaretetmeye davet etti. 

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise, 2014’ünçok önemli gelişmelere gebe olduğunu ifade ederek bu gelişmelerin tüm Türkiyeiçin güzel sonuçlar doğurmasını diledi. 2014’ün ilk üç ayında ülke gündeminimeşgul eden en önemli konun yerel seçimler olacağını söyleyen Başkan Ülgür“yerel seçimlerin ülke ve ilçe demokrasisine, ekonomisine, gelişmesine katkıdabulunmasını diliyorum” dedi. Ardından Kent Belleği bağışçı ve gönüllülerine teşekkürbelgelerinin sunulduğu akşamda Selçuk Kent Belleği’ne çok değerli katkılarsunan ilk mübadillerden Mehmet Cebeci’ye Teşekkür Belgesini bizzat sunan SelçukBelediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ Mehmet Amca bu akşam bizim onurkonuğumuz. Oldukça meşakkatli bir göç hikâyesi var. Girit Kandiye’denBozcaada’ya oradan Kuşadası’na oradan da Selçuk’a göç etmiş. Yaşadıklarınıgelecek nesillere aktarmak üzere kent belleği ekibimizle paylaştı.  Ona çok teşekkür ediyor, sağlık diliyoruz”dedi.

Gecede ayrıca Selçuk’un emektar müzisyenleri Erol Ercanve Ümit Uysal da sahne alarak söyledikleri bir birinden güzel şarkılarla geceyerenk kattı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv