Kentimizi temiz tutalım

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran 100’den fazla kuş türünün sığınağı olan Alaçatı Azmağı’nda plastik atık ve çöp topladı.

  • 0
  • 1.361
Kentimizi temiz tutalım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran 100’den fazla kuş türünün sığınağı olan Alaçatı Azmağı’nda plastik atık ve çöp topladı.
 
Alaçatı’da biyolojik çeşitlilik açısından büyük önem teşkil eden Alaçatı Azmağı’nda flamingo, karabatak, kara leylek, kaşıkçı gibi türlerin ve üç balıkçıl türünün beslenme alanı; uzunbacak, akça cılıbıt, halkalı cılıbıt, angıt gibi türlerin üreme alanı olan, ötücü kuşların sulak alan bitkilerinin içine yuva yaptığı bölgede çevre temizliği konusunda bir dizi çalışma başlatan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte plastik atık ve çöp topladı.
 
Çeşme Belediyesi olarak doğa turizminin yerel kalkınmaya sağlayacağı katkıları önemsediklerini belirten Başkan Oran, “Yarımadamızın değerinin doğa turizmi aracılığıyla ön plana çıkmasını hedeflemekteyiz. Alaçatı Azmağı sulak alanının da yer aldığı yarımadamız, barındırdığı 100’den fazla kuş türüyle, halihazırda doğa yürüyüşçüleri, kuş gözlemcileri ve kuş fotoğrafçılarının aktif olarak kullandığı bir rota. Böyle bir değerimizin plastik atıklar ile kirletilmesi canımızı yakıyor. Temizlik Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çalışmalarını düzenli bir şekilde gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Gelecek nesile, çocuklarımıza pis bir dünya bırakmak istemiyorsanız lütfen plastik atık ve çöpleri sokağa atmayın!” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv