Kırım Türkleri gelenek ve yemeklerini sergiledi

  • 0
  • 805
Yazı Boyutu:

KonakBelediyesi ile Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafındandüzenlenen ‘Kırım Tatar Türkleri Tanıtım Günü’nde İzmirliler DominikCaddesi’nde buluştu. 

Kırım Türküleri ve İzmir Kırım TürkleriKültür ve Yardımlaşma Derneği Halkoyunları ekibinin gösterileriyle renklenentanıtım günü etkinliğine Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir KırımTürkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdim Boray ve Bosna-HersekFahri Konsolosu Kemal Baysak katılırken CHP Kadın Kolları Genel Başkanı HilalDokuzcan da davetliler arasındaydı.

“Yurttaşlarımızlahasret gideriyoruz”
Türkiye’nin renkleri Konak’ta Buluşuyoretkinliğiyle de İzmir’in dört bir yanındaki yöresel kültür değerlerini bir arayagetiren, birlik ve dayanışmayı yaşatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan,kültür buluşmalarının önemini vurguladı. Başkan Tartan, etkinliğin sadece birtanıtım günü değil aynı zamanda bir hasret giderme olduğunu ifade ederek şöylekonuştu:“İzmir sokakta yaşayan bir kent ve buyüzden sokak buluşmalarını çok önemsiyorum. Hep demokrasi kültüründen,erdemlerinden bahsediyoruz. Sokakta demokrasi varsa halkın içinde de demokrasivar demektir. Bu buluşma sadece bir kültürün toplum içerisindeki değerininanlaşılması için değil aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin sağlanmasıanlamında da önemli.

Kentimizinçok önemli değerleri, kültürel renkliliği var. Bir gün Kırımlılarla, bir gün Karadenizlilerle,bir gün Boşnaklarla, Türkiye’nin tüm renkleriyle bir araya geliyoruz ve kentinçeşitli semtlerine dağılmış yurttaşlarımızla hasret gideriyoruz.”

Bosna-Hersek Fahri Konsolosu KemalBaysak da Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın desteğinin öneminedeğinerek, “Her kültür etkinliğinde olduğu gibi bugün de Konak Belediye BaşkanıDr. Hakan Tartan’ın desteğini hissediyoruz. Kırım Türklerinin örf, adet,gelenek ve yemeklerini yaşatan dernek yönetim kuruluna ve Konak BelediyeBaşkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Kırım Türkleri Kültür ve YardımlaşmaDerneği Başkanı Erdim Boray ise amaçlarının ülkelerinden uzakta, İzmir’deyaşayan Kırım Türklerinin örf, adet ve geleneklerini unutmadan sürdürebilmekolduğunu ifade etti ve Kırımlı kadınların elleriyle işlediği armağanları takdimetti.
 
Çiböreğebaşkan eli
İzmir’de yaşayan KırımTürklerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte cadde boyuncasıralanan stantlarda Kırım Türklerine özgü lezzet olan çibörek ve ayran ikramedildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çibörek, dernek üyesi kadınlartarafından hazırlandı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da çibörekstandına geçerek elleriyle hamur açtı, iç hazırladı ve vatandaşlara çibörekikram etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv