Kırk yıllık çınar törenle uğurlandı

  • 0
  • 2.135
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Gomel'in emekliliğe uğurlandı. Özgeçmişi hakkında yapılan kısa sunumda, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi, 12 yılı aşkın Anabilimdalı Başkanlığı, Senota Üyesi ve EBİLTEM Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi daha bir çok önemli görevlerde yer aldığı belirtildi. Başarıyla yaptığı görevlerin yanı sıra Murat Gomel, ekip ruhunu yaşatması, mizah anlayışı ile eğlenceli bir ortam yaratması ve her sorunu çözüme kavuşturan kişiliğiyle hafızalarda yer ettiği ifade edildi.  40 yıllık meslek hayatı boyunca Prof. Dr. Murat Gomel'in "Sevgi olmadan insan olunmaz, insan olmadan hekim olunmaz" anlayışını benimseyerek, bu anlayışla ekibinde çalışan meslektaşlarını yönlendirdiği vurgulandı.
 
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilimdalı Başkanı Prof Dr. Sevtap Günbay, “Anabilimdalımızın kıymetli başkanı Prof. Dr. Murat Gomel hocamızın, fakültemizin kuruluşundan beri gerek fakültemize gerekse üniversitemize büyük emeği geçmiştir. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi denilince akla gelen ilk isimdir. İnce espri anlayışı tutarlılığı, problemlere uygun çözüm getirmesi ile fakültemizde ve üniversitemizde bir vizyon oluşturmuştur.” dedi.
 
İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı ve diş hekimi İlkay Karademirci Ülkü ise, onun öğrencisi olmanın onurunu yaşamış biri olarak, mesleği ve dersleri sevdiren, espri ve fıkralarıyla öğrencilerin nabzını canlı tutan değerli bir hoca olduğunu söyleyerek onun dersine girip de dersini sevmeyen öğrenci neredeyse yoktur, diye konuştu.
 
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Ertunç da, “Hayatta çok nadir karşılaşacağımız insanlar vardır. Duruşu, yaşam tarzı, saygısı, sevgisi, fikir ve görüşleriyle her zaman örnek olmuş ve yol göstermiştir. Ne mutlu ki biz de bu insanın tecrübe ve deneyimlerinden yararlanma fırsatı bulduk. Bizlere kattığı tüm değerlerden dolayı teşekkürlerimi sunmak isterim" dedi.
Gazi Üniversitesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Ergun Yücel, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eski rektör ve dekan yardımcısı Prof. Dr. Haluk Barlas, EÜ eski rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ve Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Semih Ötleş gibi bir çok isim Murat Gomel ile ilgili görüşlerini dile getirmekle birlikte, Gomel'in hem çalışmalarında hem de insanlarla olan ilişkilerinde çok başarılı bir duayen olduğunu belirterek çalışmalarından ve katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerini dile getirdiler. Program kapsamında birçok alana ilgisi olan Gomel için kısa bir piano dinletisi ve latin dansı gösterisi yapıldı. Dinleti ve gösterinin ardından da Gomel'e plaket ve armağanlar takdim edildi.
Kendisi için düzenenlenen emeklilik töreninde duygularını belirten Prof. Dr. Murat Gomel, "1970 yılında başladığım akademik yolculuğumun son durağında beni uğurlamak üzere oluşturulan bu seçkin topluluğun estirdiği duygu fırtınasının baş döndürücü etkisi altındayım. Son zamanlarda Oktay Ataş'ın bu durumu yalın bir dille anlatan şiirine rastladım. Şiir aynen şöyle: 'Ulan zaman! Kulak verde iyi dinle, doğduğumdan beri uğraşıyorsun benimle/ Yavaşlayacak yerde, çabuk geçtin. Hızlanacak yerde nerdeyse durmayı seçtin /Şimdide yolun sonundaki bu çıkışsız inişte, bari arkadan itme!/ Gidiyoruz İşte..." diyerek konuşmasını noktaladı.İZMİR(Ege Ajans/Sema Yanmıyan-Eda Ebru Naneci-Aydın Tekçe)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv