Kıyılar arası protokol

  • 0
  • 735
Yazı Boyutu:

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kuzey Ege Belediyeler Birliği Arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kuzey Ege Belediyeler Birliği, üye Belediyelerinin arasında dostluk bağlarını ve ortak işbirliğini güçlendirmek amacı ile anlaşma sağladılar. Protoköl törenine Athanasıos Yakalis Kuzey Ege Bölge Valisi, Giannıs Macheridis Güney Ege Bölge Valisi, Abdül Batur Narlıdere Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Birlik Başkanı, Hasan Bülent Türközen  Ayvalık Belediye Başkanı, M. Esat Altungün Kuşadası Belediye Başkanı, Pantelis Paterellis Kuzey Ege Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı, Aristidis Hatzikomninos Kuzey Ege Belediyeler Birliği Başkan Meclis Üyesi, Evangelos Palaiologos Kuzey Ege Belediyeler Birliği Başkan Meclis Üyesi, Thrasivoulas Kalogridis Midill,i Ticaret Odası Başkanı, Ahmet Kireç Kuşadası Belediye Meclis Üyesi, Murat Saraç Kuşadası Belediye Meclis Üyesi, Abdullah Gür Kuşadası Belediye Meclis Üyesi, Bülent  İlbahar  Tursab BYK Bölge Başkanı, Bahar Atan  Bayraklı Belediyesi Kültür  ve Sosyal Hiz. Müd., Hurşit Akdemir Kıyı Ege Bld.Bir.Gen.Sekreteri., İsmail Ay Kıyı Ege Bld.Bir.Gen.Saymanı, Serdar Akdoğan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı katıldı.
 
 Kuşadası’nda Kıyı Ege Belediyeler Birliği tarafından gerçekleştirilen 2. İstişare toplantısı her iki kıyı temsilcileri arasında sıcak ilişkiler kurulmasını sağladı. Kardeşlik ve barış mesajlarının verildiği toplantıda Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kuzey Ege Belediyeler Birliği Arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kuzey Ege Belediyeler Birliği her iki ülke insanının birbirlerinin kültürlerini daha yakından tanımalarına olanak sağlayacak sergiler ve fuarlar gibi her türlü kültürel ve sosyal etkinlikleri teşvik edecekler ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Kuzey Ege Belediyeler Birliği sahip oldukları bilgi ve şehircilik tecrübelerini birbirlerine aktararak destek olacaklar.Turizm, kültür, sosyal ilişkiler, spor, eğitim, sağlık ve fen alanlarında işbirliğini artıracak ve gelişim projelerinde ve kentsel planlamada bilgi alışverişi sağlancak.
 
Protokol töreninin ardından konuk heyet onuruna akşam yemeği düzenlendi. Adalara seyahatin önünde büyük sorun olan vize sorununun ortadan kalkması ile daha sık görüşüleceği konusunda anlaşan her iki taraf yetkilileri akşam yemeğinin ardından İki kıyının barış ve kardeşlik içinde hareketini temsilen, Kuşadası İsmail Cem Barış Ve Dostluk Meydanında,  Yunanistan Midilli Adası Nikos Skalkotas Korosu ve İzmir Bayraklı Belediyesi Korosu ile birlikte konser verdi. Barış ve dostluk konserinde ilk olarak Yunanistan Midilli Adası Nikos Skalkotas Korosu sahne aldı. Yunan kültürüne özgü parçalardan oluşan konserin ardından İzmir Bayraklı Belediyesi Korosu sahne aldı ve Türk ezgilerinden örnekler verdi.  Her iki dilde de söylenen parçalar gecenin en önemli anlarını oluşturdu. Aynı kültürün iki yakası birlikte söyledikleri parçalarla dostluğun imzasını konserde attılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv