Körfezin ikizleri

  • 0
  • 567
Yazı Boyutu:

İzmir Körfezi’ni hızlı vemodern yolcu gemileriyle donatmak için yola çıkan Büyükşehir Belediyesi’ninsipariş verdiği 15 yeni yolcu gemisinden ikincisi de tamamlandı. Denemeseferlerine başlayan Dokuz Eylül, resmi izin süreçlerinin ardından hizmetegirecek.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımınıngeliştirilmesi amacıyla sipariş verdiği ve Yalova’da üretilen 15 yeni yolcugemisinden ilki olan Çakabey’in ardından, ikinci gemi Dokuz Eylül de Körfez’lebuluştu. İzmir Körfezi’nde deneme seferleri yapan Dokuz Eylül, resmi onaysüreçlerinin tamamlanmasının ardından yolcu taşımaya başlayacak. Mevcutgemilere göre çok daha hızlı ve konforlu hizmet veren yeni gemilerinikincisinin de hizmete girmesiyle, taşınan yolcu sayısı artacak, sefer sürelerikısalacak. 

Üç ayda bir gemi
İzmir Körfezi’nde hizmet veren tüm filoyu yenilemek üzereyola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 117 milyon Euro’ya 15 yeni yolcugemisinin siparişini vererek bu alanda kent tarihinin en büyük yatırımına imzaattı. Yalova’da üretimi süren gemilerden ikisi tamamlandı. Üretim planına görebundan böyle her üç ayda bir yapımı tamamlanacak gemilerden biri hizmetealınacak. Yeni gemiler, savunma, havacılık ve uzay teknolojisinde kullanılankarbon kompozit malzeme ile üretilen ve bu özelliği ile dünyada yapılan ‘enbüyük yolcu gemileri’ olma özelliğini taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yolcu gemilerinin yanısıra, 450 yolcu ve 64 otomobil kapasiteli 3 adet arabalı yolcu gemisi için deihaleyi kazanan firma ile geçtiğimiz günlerde sözleşme imzaladı. 82 milyonliralık yatırımla hizmete girecek yeni arabalı yolcu gemileri, engellilerinkullanımına uygun olacak. Bostanlı-Üçkuyular hattında yolculuk süresi 30dakikadan 15 dakikaya inecek. 

İsim belirleme anketi devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni yolcu gemilerindenbirincisinin adını ilk Türk Amirali “Çakabey”, ikincisinin adını ise İzmir’inkurtuluş günü olan “Dokuz Eylül” olarak belirledi.  Geriye kalan 13 gemi ve 3 arabalı yolcugemisinin ismini İzmirlilerin belirlemesi için düzenlenen anket İzmirBüyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde (www.izmir.bel.tr) devam ediyor. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv