KORKMAZ 40. YAŞINI YENİ FABRİKAYLA KUTLUYOR

  • 0
  • 925
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin lider tencere ve elektrikli ev aletleri üreticisi Korkmaz, 40. yaşına 25 milyon dolar yatırım yaptığı üçüncü fabrikasıyla giriyor. Elektrikli ev aletleri sektöründeki talebi karşılamak üzere kapasite artırımına giden Korkmaz, Gebze’de 30 bin metrekare kapalı alan üzerine kurduğu üçüncü fabrikasını 2013 yılında üretime geçirmeyi hedefliyor.
 
Türkiye’de kendi markasıyla üretim yapan firmalar arasında 1.5 milyon adet tencere üretimiyle sektör lideri olduklarını belirten Korkmaz Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Korkmaz, hali hazırda İstanbul Sancaktepe ve Kandıra olmak üzere toplam 29 bin metrekarelik kapalı alanda üretime devam ettiklerini, yeni fabrikanın devreye girmesiyle birlikte elektrikli ev aletleri alanında da önemli bir rakama ulaşacaklarını söyledi. Beş kıtada 57 ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Kerim Korkmaz, 2011 yılında yüzde 34’lük bir büyüme yakaladıklarını, 2012 ciro hedeflerinin 130 milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.
Tasarımla Farklılaşıyoruz
 
İki yıl üst üste dünyanın en saygın tasarım ödüllerine layık görülmesiyle ilgili bir değerlendirme yapan Kerim Korkmaz,  kalite ve sağlamlığıyla tanınan Korkmaz ürünlerinin artık tasarımlarıyla da dünya çapında ilgi görmeye başladığını söyledi. Tasarım konusunu yabancıların tekelinden çıkarmak üzere kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ve bunun sonucunda fark yaratan ürünlerle uluslararası ödüllere layık görüldüklerini belirten Korkmaz, “Türk tasarımcıların çizgilerini Türkiye’de ve 57 farklı ülkedeki insanların beğenisine sunuyoruz. 2009 yılında Adlıhan Tartan, Emre Akçal ve Esra Keskin gibi tasarımcılarla çalışarak, değişen tüketici beklentilerini ve yeni trendleri karşılayan ürünler tasarlamaya başladık.  Üst üste Reddot Design Awards ve IF Design Award ödüllerini kazanarak emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Bu ödüller tasarıma verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak bizi daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz.” dedi.
 
Mağazalaşmaya Devam
Ağırlıklı olarak toptan satış kanalı üzerinden müşterilerine ulaştıklarını ancak geçtiğimiz yıl perakendeciliği de denemek amacıyla biri Gebze’de diğeri İstanbul’da olmak üzere iki adet Korkmaz Shop açtıklarını belirten Kerim Korkmaz, mağazaların gördüğü yoğun ilgi üzerine mağazalaşma çalışmalarını hızlandırmaya karar verdiklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv