KOSBİ, yeni tesisler ile ikiye katlanacak

  • 0
  • 577
KOSBİ, yeni tesisler ile ikiye katlanacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geçtiğimiz ay imar planları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan ve 40 milyon dolarlık yatırımın önünün açıldığı Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ)  parselasyon planı çalışmalarına başladı. Parselasyon planlarının onaylanmasından sonra yeni sanayi parsellerinin oluşması  ile birlikte  KOSBİ  fabrika sayısını ikiye katlayacak. 470 sanayi tesisinin faaliyet gösterdiği bölge, yeni sanayi parsellerinin açılması ile birlikte 950 sanayi tesisine ulaşacak. Halen 22 bin kişinin istihdam edildiği bölgede yeni tesislerle birlikte 50 bin kişiye iş imkanı sağlanmış  olacak.

Yeni sanayi parselleri
KOSBİ Bölge Müdürlüğü koltuğuna kısa süre önce oturan Cüneyt Öztürk, imar  planlarının onaylanmasının ardından, bölgede hızlı bir çalışma döneminin başladığını söyledi. Uzun süredir ruhsat alamadığı için bölgeye yatırım yapamayan firmaların,  ilk etapta 40 milyon dolarlık yatırıma başladığına dikkat çeken Öztürk, “Şu anda 1300 hektarlık alanın tamamında sanayi parsellerini oluşturmak için parselasyon çalışmalarına başladık. 3 etap halinde planladığımız çalışma kapsamında 1. Etap  parselasyon için ön çalışmalar tamamlandı. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. Bu çalışmalar belirli kanuni sürelerin sonunda tamamlanacak. Bu sayede bölgemizde yeni tesisler kurulacak. Halen 470 olan fabrika sayısı ikiye katlanarak 950’ye çıkacak. Bölgenin istihdamı da 50 bini bulacak” dedi.

Doğalgaz istasyonu kurulacak
Bölgede kurdukları örnek arıtma tesisinin kapasitesinin İZKA desteği ile günlük 10 bin metreküpten 20 bin metreküpe çıkacağını dile getiren Öztürk, ihaleyi yaptıklarını kısa süre içinde çalışmaların başlayacağını söyledi. Bölgedeki elektrik sisteminin de modernize edildiğini vurgulayan Öztürk, bölgeye ayrıca yeni bir doğalgaz ölçüm istasyonu da kuracaklarını kaydetti. Bölgelerinde demiryolu bağlantısının da çok yakında devreye gireceğini açıklayan Öztürk, “Demiryolu uç istasyonu inşaatı tamamlandı. Yakında işletmeye açılacak. Böylelikle bölgedeki fabrikaların ürünleri demiryolu bağlantısı ile yurdumuzun, liman bağlantılarıyla ise dünyanın her yerine taşınabilece” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv