Küçük Şeyler uzaya çıktı!..

  • 0
  • 529
Yazı Boyutu:

Verdiği“suflörsüz eğitim” ile dikkatleri üzerine çeken Bornova Küçük ŞeylerAnaokulu’nun öğrencilerinin “Kültür Gezileri”ndeki son durağı İTK Gezegenevioldu. Öğrenciler, Türkiye’de ilk halka açık “Gezegenevi”nde uzaya çıkarakgezegen turu yaptılar. “Pluton’un artık neden gezegen sayılmadığını?”, En soğukgezegenin hangisi olduğunu?”, “En yakın gezegenin ne kadar uzaklıktabulunduğunu?” soran öğrenciler, gezegen adlarını doğru kullanmalarıyla hayretuyandırdı…  

BornovaKüçük Şeyler Anaokulu’nda öğrendiklerinin, yaşamın her boyutunda nasılkullanıldığını görmek açısından çıktıkları gezilerden keyif alan ve herdefasında uzmanları da şaşırtan sorularıyla dikkat çeken öğrenciler bu kezuzaya çıktılar. Gezegenevi’ne (diplanetaryum) giden öğrenciler, gecegökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcıyardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı bir gösteri salonunu büyük birmerak ile incelediler. Daha sonra gezegenler arasında yolculuğa çıktılar. Uzmanöğretmenin anlatımını ve görselleri ilgi ile izleyen öğrenciler, sunum sonrasıbirbiri ardına sorular yönelterek şaşırttılar. “Pluton’un artık neden gezegensayılmadığı?”, En soğuk gezegenin hangisi olduğu?”, “En yakın gezegenin nekadar uzaklıkta bulunduğu?” gibi soruları peş peşe yönelten öğrenciler zamanzaman da verilen yanıtların daha uzun olmasını istediler. 

OkulMüdürü Emel Ergüven öğrencileri en çok ilgilendiren aktivitelerin başında“Kültür Gezileri”nin geldiği belirterek, “Aldıkları eğitim ile öğrendiklerini bugeziler ile pekiştiren öğrenciler yaşama daha bir bilinçli bir şekildehazırlanıyorlar. Okulumuzda uygulanan Gems sistemiyle öğrendiklerini,deneyimlerle pekiştirmeleri onları ve bizleri çok mutlu ediyor” dedi.  

İTK Gezegenevi (Planetaryum) Nedir ?

Gecegökyüzündeki yıldızların ve gezegenlerin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcıyardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı bir gösteri salonudur.İnsanlığın gökyüzüne duyduğu ilginin tarih öncesine dek indiğini Ay ve Güneşdesenleri mağara resimlerinden anlıyoruz. Ay, Güneş ve yıldızların görüntüsününişlendiği tapınak veya mezar tavanları, insanların gökcisimlerine duyduğuhayranlığın, onlara yakın olma arzusunun bir sonucudur. Kapalı bir mekandaduvar kabartmaları veya boya yerine gerçek ışıktan yıldız görüntüleriyansıtarak yapay bir gökyüzünün canlandırılması fikri bir iddiaya göre ortadoğuda ortaya çıkmıştır. Söylenceye göre 13.yüzyılda Haçlı seferlerindendönenlerin, yanlarında getirdikleri siyah bir çadırın üzerinde yıldızlarınkonumlarıyla birebir örtüşen delikler vardı ve gündüz deliklerden süzülen Güneşışığı gece gökyüzünü canlandırıyordu. Bu çadır gerçekten var mıydı, kim yaptıbilinmemektedir.
Yeni nesil dijital yansıtıcılar OpenGL ve Silicon Graphics teknolojisisayesinde gösteri yelpazesini genişletmiş, insanin kan damarları içindeyolculuktan, Rönesans sanatçılarının eserlerine çok çeşitli konulardagösteriler sunmaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv