“Kurtuluş Afyon’dan İzmir’e” Fotoğraf Sergisi Agora’da!

Seçkin sanatsal etkinlikleri ziyaretçileri ile buluşturan Agora Alışveriş Merkezi, bu kez Kurtuluş destanımızın yazılmaya başlandığı Afyon’dan İzmir’e yapılan yolculuğun eserlerine ev sahipliği yapıyor.

  • 0
  • 695
“Kurtuluş Afyon’dan İzmir’e” Fotoğraf Sergisi Agora’da!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Seçkin sanatsal etkinlikleri ziyaretçileri ile buluşturan Agora Alışveriş Merkezi, bu kez Kurtuluş destanımızın yazılmaya başlandığı Afyon’dan İzmir’e yapılan yolculuğun eserlerine ev sahipliği yapıyor. 24 Ağustos  -  9 Eylül tarihlerinde Agora Alışveriş Merkezi B blok aktivite alanında ziyaretçiler ile buluşacak “Kurtuluş Afyon’dan İzmir’e” sergisinde misafirler, Atatürk’le duygusal bir yolculuğa çıkıp, yüzyılın kurtuluş mücadelesine tanık olacaklar.
 
Benazus Agora’da Kitaplarını İmzalıyor 
24 Ağustos – 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Kurtuluş Afyon’dan İzmir’e” sergisi süresince hem sergiyi gezip hem de Hanri Benazus’un kitaplarını imzalı satın alabilecek ziyaretçiler, Atatürk eserlerini yakından inceleme fırsatı da yakalayacaklar.

27 Mart 1930 tarihinde İzmir’de doğan Benazus, 516 yıllık İzmirli bir ailenin çocuğudur. Tahsilini İzmir’de yapmıştır. İzmir Atatürk Lisesi mezunudur. Uzun yıllarını iş hayatı içinde geçirdikten sonra 1988 yılında emekli olmuş, yıllarca Altay Spor Kulübü’nde yöneticilik ve başkanlık yapmıştır. Atatürk’le tanışıp görüşme onuruna sahip olan Benazus ‘un, 4 bin 800 civarında Atatürk fotoğrafları koleksiyonu ve 20’si Atatürk ve Türkiye yakın tarihi üzerine 55 kitabı bulunmaktadır. Benazus’un yaşamının en önemli anısı 1937 yılının 9 Ekim tarihinde Aydın'ın Ortaklar Beldesinde Atatürk' le karşılaşması ve onun masasındaki leblebileri yemesidir. Fanatizm derecesinde bir Atatürk hayranı ve Atatürkçülük felsefesinin tutkunudur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv