Levrek dostuğunda buluşturdu

Amatör balık avı ve deniz tutkunları hafta sonu boyunca 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması’nda bir aradaydı. Ülkenin dört bir yanından yurttaşların yanı sıra yabancı ülkeden çok sayıda katılımın olduğu etkinlikte, 1600’ü aşkın amatör balıkçı ve ailelerini ağırlayan Mordoğan’da kazanan “Mavi Vatan” duyarlılığı ve levrek dostluğu oldu.

  • 0
  • 203
Levrek dostuğunda buluşturdu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Nergis, Mandalina, Zeytin, Keçi Kırkım ve Börklüce gibi çok sayıda festival ve şenliğin adresi Karaburun, Mordoğan’da amatör balık avı meraklılarını buluşturan keyifli bir etkinliğin ev sahibiydi. ““Biz simite gevrek, dostluğa levrek deriz...” temasıyla gerçekleştirilen 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması, Dünya’nın dört bir yanından amatör balık avı tutkunlarını aynı kıyıda bir araya getirdi.

Nergis, Mandalina, Zeytin, Keçi Kırkım ve Börklüce gibi pek çok marka festivale imza atan Karaburun’da, amatör balıkçılık ve deniz alanında gerçekleştirilen en önemli buluşmalardan kabul edilen yarışmada, İspanya’dan Azerbaycan’a ABD’den Kanada’ya çok sayıda katılımcı olta attı.

1600’e yakın yarışmacının kayıt yaptırdığı 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması’nda, geceden sabaha süren heyecanlı ve keyifli saatler yaşayan katılımcıların yanı sıra, hafta sonunda havanın da güzel olmasıyla Mordoğan’a gelenlerin kentte yarattığı canlılık restoran ve otellerin dolmasına vesile oldu.

YAŞASIN MAVİ VATAN…
Amatör balıkçılık dünyasının önemli isimleri Müjdat Turan, Soner Birgül, Recai Dönmez, Levent Sancak’ın ve Mordoğan’ın yaşayan tarihi Kenan Üstündağ’ın katıldığı, Dr. Mustafa Özbaş’ın yönettiği söyleşi ilgi çekti. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, pek çok Karaburunlu gibi “Hayatının halatını denize bağlayan Yarımada insanı” olduğunu vurguladı, “Deniz bizim için çok şey ifade eder. Organizasyonumuzun adı yarışma da olsa, vermek istediğimiz mesaj net: Mavi vatanımız denizlerin kirletilmemesi, sualtı yaşam zenginliğimizin korunması, neslini korumak zorunda olduğumuz balıklarımızın bulunmaz bir besin kaynağı olduğunun vurgulanması. Gelip geçici olmadığımız için, kökleri bu topraklarda olmanın sorumluluğuyla ata yurdumuza sahip çıkıyoruz. Doğasını, denizini koruyup; yarınlara, çocuklarımıza miras bırakmanın öneminin farkında olduğumuz Yarımadamız var.” dedi.

LEVREK VE KALAMARDA ÖDÜLLER
24 Şubat Cumartesi 20.00’de başlayıp 25 Şubat Pazar saat 09.00’da sona eren 13 saatlik maratonda, iki kategoride dereceye girenler Aykut Pala sunumuyla gerçekleşen törenle ödüllendirildi. Yarışma sonucunda Levrek Avı kategorisinde 725 puan ile Mustafa Turan birinci, Mehmet Rüzgar 470 puanla ikinci, Cemal 370 puanla üçüncü oldu. Kalamar kategorisinde Ceyhan Aydın 4185 puanla birinci, M. Buğra Kurt 1760 puanla ikinci, Mehmet Tatudede 1030 puanla üçüncü oldu. Yarışmanın Jüri Özel Ödülü ise, 400 gr sübye yakalayan ve anne adayı Şöhret Evran isimli katılımcıya verildi.

2025’YENİDEN BULUŞMAK ÜZERE…
Etkinlik sponsoru olan firmaların özel hediyelerinden oluşan av ürünleri ise, tüm katılımcıların başvuru kartları içinden çekiliş yapılarak sahiplerini buldu. Dereceye giren balık ve deniz tutkunlarına ödüllerini; hakem ve sponsor firma temsilcilerine plaketlerini takdim eden Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “2025’te yeniden yeni bir organizasyonda buluşmak üzere” diyerek tüm katılımcılara ve ailelerine teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Unutulmaya yüz tutan sokak oyuncakları yeniden hayat buldu

İşçinin yüzünü güldüren sözleşme

Uluslararası fuar talebine Başkan Tugay’dan onay

Heyecanla çalışıyoruz’

Balkan vizyonu Buca’da konuşuldu

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Arşiv