Mahrem imamlara gözaltı

Aralarında Üsteğmen, Astsubay ve Uzm.Çvş. Rütbeleri dahil olmak üzere farklı rütbelerdeki 4)l’ü Muvazzaf 14 Asker ile Askeri okullardan ilişiği kesilen 13 askeri öğrenci ile 1 ihrac Polis memuru olmak üzere toplam 28 kişi hakkında yakalamaya yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

  • 0
  • 219
Mahrem imamlara gözaltı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bahri Karataş ( KHA)
İzmir merkezli 13 ilde Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aralarında Üsteğmen, Astsubay ve Uzm.Çvş. Rütbeleri dahil olmak üzere farklı rütbelerdeki 4)l’ü Muvazzaf 14 Asker ile Askeri okullardan ilişiği kesilen 13 askeri öğrenci ile 1 ihrac Polis memuru olmak üzere toplam 28 kişi hakkında yakalamaya yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren MAHREM İMAMLARIN örgütsel faaliyetler ile ilgili olarak; Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki örgüt mensupları ile ankesörlü sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu bulunan kontorlü telefon hatlarından iletişime geçerek, aralarında önceden belirledikleri şifreli konuşmalar yaparak düzenlenen örgütsel faaliyetlerinin yerini ve zamanını bildirdikleri bu amaç doğrultusunda kısa görüşmeler yaptıkları tespit edilen ayrıca haklarında beyan olan aralarında Üsteğmen, Astsubay ve Uzm.Çvş. Rütbeleri dahil olmak üzere farklı rütbelerdeki 4’ü Muvazzaf 14 Asker ile Askeri okullardan ilişiği kesilen 13 askeri öğrenci ile 1 ihrac Polis memuru olmak üzere toplam 28 şüpheli hakkında İzmir Merkezli 13 ilde, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce 08 Kasım 2022 günü eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyon hakkında gözaltı kararları verilen 28 şüpheliden 19’u yakalanmış olup, operasyona ilişkin firari şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.Konu ile ilgili gerekli tahkikata başlanılmış olup şüphelilerin işlemlerininin akabinde adli makamlara sevk edilecektir.

Tüm terör örgütlerinin kadrolarınının faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalarımız vatandaşlarımızın katkıları ile kararlılıkla devam etmektedir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv