MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ ÇİĞLİ’DE YAPILDI

  • 0
  • 645
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili başlayan davayı protesto etme amaçlı ilçelerde başlayan meşaleli yürüyüş Çiğli’de gerçekleştirildi. CHP Çiğli İlçe binası önünden başlayan ve Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren meşaleli yürüyüşe CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, belediye meclis üyeleri ile yaklaşık 500 kişi katıldı. Ellerinde meşale ve “İzmir adalet istiyor” dövizleri taşıyan gurup tarafından yürüyüş boyunca “İzmir azizdir, aziz kalacak”, “faşizme karşı omuz omuza”, “İzmir uyuma başkanına sahip çık” “İzmir’e uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı.
 
Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan guruba seslenen İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, mücadelenin bir parçası olarak İzmir’de adalet isteğinin daha yüksek sesle dile getirildiğini söyledi. Moroğlu, “ Mücadelemizi artık daha çok dillendiriyoruz. Aslında bu dava sadece Kocaoğlu’na ve bürokratlarına değil CHP’ye açılmış bir davadır. Bu dava asıl İzmir halkının özgürlük, yaşam biçimine açılmıştır. Amaç CHP’li belediye başkanlarını çalıştırmamaktır. Ama her şeye rağmen onlar hizmet üretmeye devam etmektedir. İzmir’de her yurttaş istediği gibi kültürünü yaşar. Kimse karışamaz. Ama bu yaşam biçimi iktidar tarafından istenmemektedir.”
 
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da adalet istediklerini belirterek “Adalet kimsenin malı değildir, adalet su kadar hava kadar önemli bir unsurdur. Adaletine sahip çıkmayan toplumların var olması mümkün değildir. Biz burada sadece Aziz Kocağolu için değil İzmir için Türkiye için adalet istiyoruz. Adalet istemimizi her koşulda dile getireceğiz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Halk ile buluşturdu

Orman Benim

Üniteks Tekstil ve Tedarikçileri Ormanı"nı oluşturdu.

SETBİR'in Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus'da gerçekleşti.

Arşiv