MİNİK ELLER FİDAN DİKTİ

  • 0
  • 1.292
Yazı Boyutu:

İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri Derneği, Arke Kırtasiye ve Ege Orman Vakfı işbirliği ile anaokullarında doğa ve çevre bilinci aşılamak amacıyla başlatılan “Doğayı seviyorum projesi” kapsamında oluşturulan 4 bin fidanlık “İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları Korusu”nda fidan dikim töreni düzenlendi. Yaklaşık 500 minik öğrenci ve ailelerinin katılımı ile Seferihisar-Kavakdere’de düzenlenen fidan dikim töreni şenlik havasında gerçekleşti.
 
Fidan dikim törenine Buca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yaşar, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemalettin Dikici, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Ayşen Özenç, Arke Kırtasiye Genel Müdürü Demet Çezik ile çok sayıda veli katıldı.
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, “Doğayı Seviyorum Projesi” ile Ege Orman Vakfı gönüllü öğretmenleri tarafından bin 200 anaokulu öğrencisine doğa ve çevre bilinci konusunda eğitim verildiğini söyledi. Gençol; projenin ağaçlandırma aşamasında minik doğaseverlerin katkıları ile 4 bin fidanlık koru oluşturulduğunu, projenin 2 yıl daha devam edeceğini belirtti.
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, katkılarından dolayı teşekkür ederek İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Ayşen Özenç  ve Arke Kırtasiye Genel Müdürü Demet Çezik’e plaket takdim etti.
 
Çeşitli eğitim kurumlarından gelen öğrencilerin gösterilerinin ardından minik doğaseverler fidanları toprakla buluşturup can sularını verdi.
 
Şenlik havasında  gerçekleşen etkinlikte Müzik Öğretmeni Işıltan Uşaklıgil çocuklara şarkılar söyletirken, etkinliğe Cankar A.Ş, Dinçer Grubu, Mapaz Gıda, Nescafe, Pastavilla, Sek Süt, Yamanlar Su dağıttıkları ürünlerle katkıda bulundular.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Halk ile buluşturdu

Orman Benim

Üniteks Tekstil ve Tedarikçileri Ormanı"nı oluşturdu.

SETBİR'in Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus'da gerçekleşti.

Arşiv