Minik Sultanlar’ın büyük başarısı

  • 0
  • 1.000
Yazı Boyutu:

Soyer Kültür Sanat Fabrikası Bale Akademisi’nin “Minik Sultanları” Çek Cumhuriyeti ve Almanya’da düzenlenen IX. Uluslar arası Çocuk ve Gençlik Festivali’nde Modern Bale Kategorisi’nde birinci oldu. Birincilik ödülleri olan madalyalarını minikler yurda dönünceye kadar çıkarmadılar.
 
Amacı kültür-sanatın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olan Soyer Kültür Sanat Fabrikası(SKSF) Bale Akademisi’nin “Minik Sultanları” büyük bir başarıya imza attılar. Çek Cumhuriyeti ve Almanya’da düzenlenen “Blossoming Bohemia” Adlı IX. Uluslar arası Çocuk ve Gençlik Festivali-Yarışması’nda katıldıkları Modern Bale Kategorisi’nde birinciliği kimselere kaptırmadılar. Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti Büyük Elçiliği’nin desteğini alan SKSF’li “Minik Sultanlar” birincilik ödülleri olan altın madalyalarını yurda dönünceye kadar çıkarmadılar. SKSF Bale Akademisi yöneticisi Balerin, Koreograf Natalia Ulutaş, “Türk çocukları uluslar arası yarışmalarda kendi özlerinden gelen ritim ve müzikle her dalda başarılı olabileceklerini gösterdiler” dedi.
 
Çek Cumhuriyeti başkenti Prag ve Almanya’nın başkenti Berlin’de ortaklaşa düzenlenen “Blossoming Bohemia” Adlı IX. Uluslar arası Çocuk ve Gençlik Festivali’ne 40 ülkeden 350 çocuk katıldı. Yarışmaya Türkiye’yi temsilen Soyer Kültür Sanat Fabrikası Bale Akademisi’nden 15 öğrencinin oluşturduğu ve “İzmirli Minik Sultanlar” adlı koreografi ile sahne alan bale gurubu önce Avusturya’da Viyana’da sahne aldı. Türk geleneksel oryantal müziği ile modern baleyi birleştiren koreografisi ile büyük ilgi gördüler…
 
Prag’da yarışma finalinde koreografiyi hazırlayan Natalia Ulutaş ile yardımcısı Pınar Çatkın’ın çocuklardan daha çok heyecanlandıkları görüldü.  “Ülkemi ve İzmir’i temsil ediyorum, tanıtıyorum” diyen minik sultanlar titreyerek çıktıkları sahnede gösterdikleri performans ile salonu dolduran 2 bin 500 sanatseveri ve jüri üyelerini oryantal müziğin ritmine eşlik ettirmeyi başardılar. Bu büyük gösteriden sonra yapılan oylamada Minik Sultanlar kendi dallarında birinciliğe layık görüldü.
Yarışma sonunda çocuklarla mutlu bir tablo çizen Natalia Ulutaş, “Çocuklarımız ile  buraya gelinceye kadar çok çalıştık. Bizim için başarının ilk sinyalleri elemeleri geçtiğimiz gün geldi. Çocuklarımız öğrendiklerini en iyi şekilde sahnelediler ve başarıya ulaştılar. Jüri’de Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen prima balerinalar, senfoni orkestrası şefleri ve AB’nin iki milletvekili de yer alıyordu. Bu da işin ciddiyetini gösterdi” diye konuştu.
Yarışmayı birincilikle bitiren Minik Sultanlar Berlin’deki final gösterisinde de büyük beğeni topladılar.
SKSF Müdürü Mehmet Refik Soyer çocukların gösterdikleri başarıda en büyük payın Türk kültürünün çeşitliliğinin müzik ve dansa yansımasında olduğunun görüldüğünü belirterek, “Şüphesiz büyük bir başarıya imza atan çocuklarımızı yetiştiren Sevgili Natalia Ulutaş’ın yardımcısı Pınar Çatkın ile birlikte yaptıkları çalışmaları yadsıyamayız. Natalia Ulutaş’ın kendine özgü koreografileri ile çocukları daha ileriye götüreceğine inanıyoruz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv