Mobilde risk fırtınaları esiyor!

  • 0
  • 791
Yazı Boyutu:

Android işletim sistemine sahip telefonların satışı, tümakıllı telefon satışlarının yüzde 65’ine ulaştı. Bugün dünyada 900 milyonkişinin Android sistemli telefon ve tablet kullandığı tahmin ediliyor. Bugelişme Android işletim sistemini, siber suçlular için çok çekici bir hedefhaline getiriyor.

Android cihazların popülerliği ile birlikte yükselen kötüamaçlı mobil yazılımların siber güvenlik tarafında risk fırtınaları yarattığınısöyleyen ESET Global Teknoloji Müdürü Palo Luka, bu çerçevede yenidenyapılandırılan ve tasarlanan ESET Mobile Security for Android ürününü piyasayasürdüklerini duyurdu.

ESET Mobile Security for Android, kullanıcının mobilgüvenliğini maksimum seviyeye ulaştırmak ve daha az güvenli ortamlarda mobilcihazlarını kullanmalarını sağlamak için tasarlandı. Mobil cihaz kullanıcıları,genel Wi-Fi ağından bağlanarak internette gezinirken, şüpheli mailleri açarkenya da üçüncü parti mağazalardan indirilmiş uygulamaların anlık mesajlarınabakarken ESET’in gelişmiş koruması ile kendilerini güvende hissedebilirler.

Bağımsız IT güvenlik ve antivirüs araştırma kuruluşu AV-TESTEnstitüsü’nün yapmış olduğu son Android antivirüs ürünleri değerlendirmesinde,ESET Mobile Security for Android, kötü amaçlı uygulamaların %99.7’sini ortayaçıkararak,kullanılabilirlik alanında en yüksek puanı aldı.*

*www.av-test.org/no_cache/en/tests/test-reports/?tx_avtestreports_pi1%5breport_no%5d=131947

Risk fırtınaları var

ESET Global Teknoloji Müdürü Palo Luka, Android cihazlarınpopülerliği ile yükselen kötü amaçlı mobil yazılımların, siber güvenliktarafında risk fırtınaları yarattığını söyledi. Luka, ”Mobil aygıtınızlainternette dolaşırken veya uygulama indirirken kritik verileriniz artıkgelişmiş özelliklerle korunmalı” açıklamasını yaptı. ESET Mobile Security forAndroid’in yeni sürümüyle korunmayı kullanıcılar için daha kolay hale getirmeyihedeflediklerini belirten Palo Luka, “Taşınabilir aygıt kullanıcıları, güçlüama kolay yapılandırılabilir ve fazla kullanıcı müdahalesi gerektirmeyecekkadar basit güvenlik ürünleri arıyor. Bu nedenle yeni kullanıcı ara yüzü vekurulum sihirbazımızı yarattık. Yeni sürüm, kullanıcıların cihazlarını rahatçakullanırken aynı zamanda onları korumayı amaçlayarak geliştirildi” dedi.

ESET Mobile Security for Android, hem kendi web sitesi hemde dünyanın en popüler mobil uygulama mağazası olan Google Play üzerinden hemücretsiz hem de ücretli uygulamalarıyla sunuluyor.

ESET Mobile Security for Android ürününün ücretli veücretsiz özellikli versiyonlarını denemek için şu linke tıklayabilirsiniz:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems2.gp

ESET Mobile Security for Android’in Önemli Özellikleri veFaydaları

  Geliştirilmiş Antivirüs Koruması ve Tarama –ESET Mobile Security, Android cihazlar için gelişmiş antivirüs motoru ilehem bilinen hem de bilinmeyen tehditlere karşı koruma sağlayan bir mobilgüvenlik ürünüdür. Ayrıca, bu koruma yeni keşfedilmiş Android Master Keytehditlerini yani güvenlik parametrelerini ihlal etmiyor gibi görünen kötüamaçlı yazılımları da kapsar. Yeni versiyonda, hem çeşitli derin tarama(hızlı/akıllı/derin) özellikleri, hem de belirlenmiş ve arka planda çalışantarama özellikleri kullanılarak, tespit etme yeteneği ve performansıgeliştirmiştir.

·        YeniKullanıcı Arayüzü – Tabletler için yatay ve dikey yönde ayarlanarak yenidentasarlanmıştır. Kolayca tıklayarak kullanılabilir ve göz dostudur.

·        Çalıştırmave Anti Theft Sihirbazı - Yeni ve daha kullanıcı dostu kurulum sözkonusu.

·        SMS veArama Filtreleme –Belirlenmiş zamanlarda SMS ve gelen aramaları engeller.

·        GüvenlikDenetimi –Konum takibi, kişilere erişim ve ya güvenlik açık kapılarını kapatmakgibi yüklenmiş uygulama izinlerini kontrol eder.

·        GeliştirilmişAnti-Phising Modülü ve gömülmüş USSD Kontrol Özellikleri– Oltalama yöntemleri ve kötü niyetli SMS mesajlarıyla, QR kodları veya URLlinkleri ile gelen web tabanlı ataklara karşı korur.

·        GooglePlay’de ücretsiz ve ücretli özellikler mevcut – Resmi Android mağazasındanuygulamayı indiren kullanıcılar, limitsiz periyotlar için ESET Mobile Securityfor Android uygulamasının bazı özelliklerinden ücretsiz olarakfaydalanabilirler. Kapsamlı ve tüm tehditlere karşı koruma için ESET MobileSecurity for Android uygulamasının tam sürümüne yükseltilmesi tavsiye edilir.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv