Muratreis Parkı yeniden vatandaşın hizmetinde

  • 0
  • 684
Yazı Boyutu:

Güneşin yüzünü göstermesiyle yeşil alanlara özlem duyan İzmirliler, yeniden düzenlenen ve adeta baştan yaratılan Muratreis Parkı açılışında çocuklarıyla birlikte mutlu bir gün yaşadı
 
Konak Belediyesi, vatandaşların nefes aldığı parkları İzmir’e yakışan birer yaşam alanı olarak kentin hizmetine sundu. Her hafta yeni bir park açılışında İzmirlilerle buluşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Hatay 135 Sokak Şükrü Saraçoğlu Caddesi’ndeki Muratreis Parkı’nı mahalle sakinleriyle birlikte açılışını gerçekleştirdi. Başkan Tartan konuşmasında coşkunun hep birlikte yaşanması gerektiğine değinerek şunları söyledi :
“Kokusu, çiçeği, yeşili, tüm güzellikleriyle burada yaşayan güzel insanlara yakışır bir park yaptık. Muratreis Parkı cennetten bir bahçeye benzedi. Özellikle çocuklarımızın sağlıklı yaşaması, temiz hava alması, özgürce koşup oynaması için oluşturduğumuz parka, mahallede yaşayanların sahip çıkacağına; bu güzelliği uzun yıllar yaşayacaklarına eminim. Binalarla kuşatıldığımız bir çağda yeşile, nefes alabilecek alanlara ihtiyaç duyuyoruz. Hizmet felsefemizde önce insan var. Otomobiller için değil önce insanlar için çalışıyoruz. Bu yüzden bulduğumuz her uygun yerde yeşil alanlar, parklar oluşturmak için çalışıyoruz.”
Uzun yıllardır İzmir’in unutulmuş bir köşesi haline gelen Murat Reis Parkı, Konak Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden yaratıldı. Baştanbaşa yenilenen parkta banklar değiştirildi, yollara parke taşı döşendi; oyun ve spor alanlarının zemini kauçukla kaplandı.  Parkta oluşturulan yeşil alan için toprak yenilendi, İzmir’in yerel ağaçları ve mevsim ağaçları dikildi. Yemyeşil çimlerle kaplanan parka çeşme papatyası, şakayık, sarmaşık gülü, yasemin gibi hem renkli hem de mis kokulu çiçekler ekildi. Kullanılmaz haldeki çocuk oyun alanına yeni, sağlam ve güvenli oyuncaklar yerleştirilirken, büyüklerin sağlıklı spor yapabilmeleri için de mekik çekme, uzun koşu, bel kıvırma gibi aletlerde oluşan spor araçlarının bulunduğu bir alan yapıldı. Çizgi film karakterleri ve doğa resimleriyle boyanan trafo ise estetik görünümüyle mahalle sakinlerinin beğenisini topladı.
Güneşin yüzünü göstermesiyle yeşil alanlara özlem duyan İzmirliler, yeniden düzenlenen ve adeta baştan yaratılan Muratreis Parkı açılışında çocuklarıyla birlikte mutlu bir gün yaşadı. Konak Belediyesi İkram Ekiplerinin tavuklu pilav ve aryam ikramının ardından çocuklar oyun alanına hücum etti. Yaşlılar banklarda dinlenirken, zinde kalmak isteyenler de spor alanındaki aletlerle form tuttu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaralı kediye sahip çıktı

Başkan Mutlu, Pilav Günü’ne katıldı

Halk ile buluşturdu

Orman Benim

Üniteks Tekstil ve Tedarikçileri Ormanı"nı oluşturdu.

SETBİR'in Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Çeşme Altın Yunus'da gerçekleşti.

Arşiv