MÜZİK ALMANYA'DA BİRLEŞTİRDİ

  • 0
  • 709
MÜZİK ALMANYA'DA BİRLEŞTİRDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Köln Başkonsolosluğumuzun himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzün katkı ve destekleri ile 29 Mayıs - 6 Haziran 2015 tarihleri arasında Köln'de yaşamını ve sanatsal faaliyetlerini sürdüren ünlü Türk Besteci ve Orkestra Şefi Betin Güneş yönetimindeki Türk, Alman, Macar, Japon, Fransız ve Kıbrıslı sanatçılardan oluşan Turkish Chamber Orkestrası ile, İzmir'in köklü sanat kurumlarının (İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu)sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası ilk konserini 31 Mayıs 2015 tarihinde Leverkusen şehrinde Christuskirche de, ikinci konserini  2 Haziran 2015   tarihinde  Pulheim şehrinde Rathaus Stadt Pulheim konser salonunda gerçekleştirirken, üçüncü konserini 3 Haziran 2015  tarihinde Köln şehrinde Rautenstrauch-Joest-Museum da yüzlerce Alman ve Türk sanatseverin katılımı ile gerçekleştirdi.

Orkestra Şefi Betin Güneş yönetiminde gerçekleştirilen konserlerde özellikle Dünya Prömiyeri, İstanbul Tarihi Türk Müziği  Topluluğu Solisti Özata Ayan tarafından seslendirilen Neytan adlı tanbur konçertosu ile İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun solist sanatçıları  Erhan Parlat'ın ve Derya Gönüldaş'ın seslendirdikleri eserler  büyük beğeni topladı.

Konser sonrası dakikalarca ayakta alkışlanan Turkish Brass Ensemble Orkestrası ve Turkish Chamber Orkestrasına Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, ulusal müzik kültürümüzün eserlerinin uluslararası alanda en güzel şekilde seslendirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek katılan sanatçılara ve Orkestra Şefi Betin Güneşi tebriklerini sundu.

Konsere Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin'in yanısıra, eşi Meral Engin, Dr. Ralph Elster Hıristiyan Demokrat Eyalet Milletvekili,  Bahçeşehir Üniversitesi Kurucusu Enver  Yücel, Federal Almanya Koroları Dernek Başkanı  Regina van Landlinger, Müzik Menejeri  Madeleine Landlinger, Dr. Hermann Christoph Müller, Sabriye - Mehmet Bardakçıoğlu, Dr.Astrid Ludmann, Türk ve Alman sanatseverler katıldı.  Sanatçılar konser sonrası Köln Başkonsolosu ve eşi ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv