Nasa’yla 100.cü bağlantıyı İTK’lar gerçekleştirdi

  • 0
  • 1.174
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye ve Uzay Bilimleri EğitimiyleKüresel Dostluk Vakfı (GFTSE) birlikteliğinde yürütülen Kardeş Okullarla BilimProgramı (PSSP) katılımcısı İTK’lı öğrenciler, NASA'nın Marshall UzayMerkezi'ne bağlanarak, programın başlangıcından bu yana yapılanvideokonferanslarının 100.sünü gerçekleştirdiler.

NASA’yala gerçekleştirilen 100. canlı videokonferansbağlantısına pasta keserek başlayan İTK’lılar, NASA Marshall Uzay Merkezi'nde görev yapan  Scott Anderson'a PSSP Programı’na verdiği destektendolayı teşekkür ettiler.

Ayrıca 100.cüvideokonferansına PSSP'de yer alan diğer okullar Johnson Ericson School (ABD),School4Child (Polonya), Ataşehir Doğa Okulu (İstanbul), Kemerburgaz Doğa Okulu(İstanbul), SEV İlköğretim Okulu (İzmir) ve Acıbadem Doğa Okulu (İstanbul)temsilcileri de ScottAnderson'a sürpriz yaparak misafir olarak katıldılar.

100.cüvideokonferansının devamında İTK PSSP Kulübü öğrencileri Scott Anderson'dan"Mars'a İnsanlı Uçuş" projesi hakkında bilgi aldılar. Scottsunumunda; Mars'ın yüzey ve atmosfer koşullarının yaşam formu oluşabilmesi içindiğer gezegenlere göre daha uygun olduğunu, geçmişte de kompleks karbonmolekülleri bulma ümidiyle Mars'a birçok robot gönderildiğini ve daha detaylıaraştırmalar yapmak için Mars'a gönderilmesi planlanan astronotların 2,5 yılsürecek yolculuk boyunca tüketecekleri gıdalar ve oraya vardıklarında uygunyaşam koşullarının nasıl oluşturulacağı hakkında bilgiler verdi. ScottAnderson'ın sunumundan sonra İTK’lı öğrenciler de kendi hazırladıkları projelerive çalışmaları sundular.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv