Operasyondan tertemiz çıktık

  • 0
  • 1.647
Yazı Boyutu:

DİSK’e bağlı sendikacılarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sadece İzmir değil, tüm Türkiye Büyükşehir’e yapılan operasyonun yanlışlığını, tarafgirliğini konuştu. Ama bizi yok etmek üzere yürütülen bu operasyondan tertemiz, güçlenerek çıktık.” dedi.
Büyükşehir davasında uzun tutukluk süreci sonrasında tahliye edilen DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası üyeleri ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na  nezaket ve teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.  Konuklarını Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda ağırlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yaşamda hep testlerden, sınavlardan geçiyorsunuz. Hep sorgulanıyorsunuz. Hep önünüze problemler, engeller çıkıyor. Önemli olan bunları başınız dik bir şekilde aşabilmek. Biz 2008 yılında arsenik,  2011 ve 2012 yıllarında da bu operasyon sınavından yüzümüzün akıyla çıktık” dedi.
Ziyarete İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında uzun tutukluk süresi sonrasında tahliye edilen DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ARGE Daire Başkanı Cafer Konca, 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Yıldırım, İş Yeri Temsilcileri Necip Binici ile Cafer Alt’ın yanısıra 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ile Genel İş’e bağlı tüm işyeri temsilcileri ve yöneticiler  de katıldı.
 
Yüreğimiz Pervin Hanım’da kaldı
Bir varsayım üzerine bazı arkadaşlarının 8, bazı arkadaşlarının 5 ay hapis yattıklarını hatırlatan Genel İş Sendikası ARGE Daire Başkanı Cafer Konca,  “Biz özgürlüğümüze kavuştuk ama yüreğimizin bir parçası halen Şakran Cezaevinde suçsuz günahsız yatan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’te kaldı. Bu dosyayı cezaevinde kaldığım 8 ay sürece 4 kez okudum. Sokakta bu dosyanın içeriğine bakan bir vatandaş bile ne kadar gerçekle bağdaşmadığını, sahte delillerle masum insanları nasıl suçlu hale getirdiğini açıkça gördü” şeklinde konuştu. Konca, cezaevinde tutuklu kaldıkları süreçte Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ve belediye bürokratlarının  kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirterek teşekkür etti.
 
Türkiye gördü
Sözlerine “geçmiş olsun” dilekleriyle başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “Hem yaptıklarımızın doğru olmasından hem de 8 yıllık belediye yönetimimizdeki duruşumuz, kentliye, insana aynı nazardan bakışımız, adil davranmamız ve ayrım yapmamamızdan dolayı,  bu operasyon sürecinde hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi ilden, köyden gelmiş olursa olsun bütün İzmirliler,  bizim yanımızda oldu” diye konuştu.
Yaşamda hep sınavlardan geçildiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu sınavından yüzlerinin akıyla çıktıklarını belirterek, “Son operasyonlardan da tertemiz çıktık. Ve bu olay, İzmirli hemşehrilerimizi de aştı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi operasyonu tüm Türkiye’de konuşuldu, izlendi, tartışıldı ve yapılan işin yanlışlığı, tarafgirliği konuşuldu. Ve biz yok edilmek ya da yara aldırmak üzere yürütülen bu operasyondan güçlenerek çıktık” dedi
 
Kimsenin başına gelmesin, istemem!
Türkiye belediyecilik tarihinde bir belediyeye ilk defa böylesine geniş çaplı, derinlemesine ve çok çeşitli amaçlar güdülerek, faydalar bekleyerek bir operasyon gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Hangi siyasi partiden olursa olsun, kim olursa olsun, hiçbir belediye başkanının başına böyle bir olay gelmesini kesinlikle istemem. İnsan olarak istemem. Bireysel olarak suçunuz varsa onu bilmem. Zaten ona bakılıyor. Ama bu tür toplu yok etme operasyonu ilk defa gerçekleşiyor Türkiye’de. Seçilmiş insanlara bu şekilde davranmak hem onu hem de ona oy veren, ondan hizmet bekleyen toplumu yaralıyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv