Oran: 'en iyi Türk ölü Türk'tür diyen kişiyle işim olmaz

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 'en iyi Türk ölü Türk'tür' diyen Sakız Belediye Başkanı ile asla işinin olmayacağını söyledi.

  • 0
  • 342
Oran: 'en iyi Türk ölü Türk'tür diyen kişiyle işim olmaz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 'en iyi Türk ölü Türk'tür' diyen Sakız Belediye Başkanı ile asla işinin olmayacağını söyledi.

22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Balkan Günleri temalı Çeşme Festivali basın toplantısının ardından yapımı sonlarda olan Çeşme Meydanı’nını basın mensuplarının beğenisine sundu.

Meydan ile ilgili verdiği bilgilerin ardından basın mensuplarını Çeşme Meydanı’na davet eden Oran, meydan ile birlikte kondu kafelerin yıkıldığını ve meydanın görselliğini bozacak sıkıntı kalmadığını söyledi. 

Yunanistan ile son dönemde yaşanan krize yönelik düşünceleri sorulan Başkan Oran, kendisinin bir belediye olduğunu ve dış politika onların işi olmadığını belirterek, “Yerel yönetimlerden sorumlu olarak o konuda hakkında söz ve karar sahibi değilim. Ancak Çeşme Belediyesi olarak bu süreçte kardeş şehir olmamıza karşın Sakız Adası Belediyesi ile resmi her hangi bir temasımızın olması mümkün değildir. Çünkü, Sakız Adası'nı 'en iyi Türk ölü Türk'tür' ifadelerini kullanarak düşmanca ve insanlıktan uzak bir tutum sergileyen bir kişi yönetiyor. Bu yaklaşım ve tutumunu milliyetçi ve yurtsever bir Türk vatandaşı olarak sineye çekip hoş görmem, kabul etmem mümkün değil kendisini bu tutum ve sözleri nedeniyle bir kez daha kınıyorum. Tüm Dünya’da barış, hoşgörü, adil bir paylaşım ve sevgi ikliminin hakim olmasını temenni ediyorum" dedi.

Türkiye ve Yunanistan arasında bir süredir yaşanan gerilimin Çeşme -Sakız Adası ile olan ilişkileri nasıl etkilediği sorusuna ise şöyle cevap verdi: “İki yakada yaşayan halklar barış ve karşılıklı diyalogtan yana. Evet, gerilim var ama karşı taraftan cennet Çeşme’mize gelen turist misafirlerimizi biz en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyoruz ve Türk misafirperverliği karşısında gayet memnun ayrılıyorlar.”  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv