Özgecan’ın adı Buca’da yaşayacak

  • 0
  • 487
Özgecan’ın adı Buca’da yaşayacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi’nin Mersin’de katledilen ve kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen Özgecan Aslan’ın adını verdiği Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Başta annesi Mine Piriştina olmak üzere tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Piriştina, “Şiddete tahammülümüz yok” dedi.

Buca’da Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, yağışa rağmen gerçekleşti. Buca Belediyesi’nin başta şiddet gören kadınlara hukuki ve psikolojik destek vermesi için projelendirdiği Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi de, yoğun bir katılımla hizmete açıldı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu davetliler, şiddete ve kadın cinayetlerine karşı tepkisini gösterdi. Başkan Levent Piriştina, açılış nedeniyle yaptığı konuşmada kadınlar için “Dünyayı yaşanılır hale getiren güzellikler” cümlesini kullandı. Belediye Başkanlığı görevi için kadınların çok büyük desteğini aldığını hatırlatan Piriştina, “Şini biliyoruz ve hep söylüyoruz. İzmirliler ve Bucalılar olarak Atatürk’ün yolundan ve öğrettiklerinden asla ayrılmayız. Bayrağımızı da çok severiz ve çok hoşgörülüyüzdür. Fakat kadına el kalkarsa bu hoşgörümüz ortadan kalkar. Bunu asla kabul etmeyiz. Önlemek için de savaşırız. İşte Özgecan kardeşimizin adını yaşatacak bu tesis, şiddeti ve cinayeti önleme amacıyla çalışacak. Kendisi huzur içinde uyusun. Onu asla unutmayacağız” diye konuştu.

AYDA 200, YILDA 2500 KADIN
Merkezin ayda 200, yılda ise 2 bin 500 kadına hizmet vermesini planladıklarını belirterek, “Burası kadınlarımız için bir kurumdan önce sıcak bir yuva ve ev olacak. Onlara hem hukuki, hem de psikolojik destek hizmeti verecek. 7 aylık bir emeğin ürünü olan binamızda emeği geçen başta kadın çalışma arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Buca Belediyesi olarak kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarımız sürecek. Hayatı kolaylaştırıcı adımları tek tek atacağız” dedi. Daha sonra 2 katlı merkezin açılış kurdelasını, protokol üyeleri ve Başkan Piriştina ile birlikte kesen kadınlar, kendileri için hazırlanan merkezi gezdi.










Açılış töreninin ardından Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Elfin Tataroğlu ile İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’de ve İzmir’de kadın olmak” konulu panel gerçekleştirildi.  Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda gerçekleşen panel, kadınların yoğun ilgisini gördü.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv