PACO PEŃA VE GRUBU AASSM’DE DESTAN YAZDI

  • 0
  • 619
PACO PEŃA VE GRUBU AASSM’DE DESTAN YAZDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İspanyol Müziğinin tartışmasız en büyük isimlerinden Paco Peńa ve Topluluğu, 30. Uluslararası İzmir Festivali’nin en renkli, en tutkulu gösterisine imza attı. Müzisyen, şarkıcı ve dansçı on kişiden oluşan topluluk Flamenko’nun ruhunu ve felsefesini yansıtan Flamencura ile AASSM’de destan yazdı.
   
Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda yapılması planlanan gösteri, yağmur tehdidi ve şiddetli rüzgâr nedeniyle Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne alındı. Salonu tamamen dolduran izleyiciler, 45’er dakikalık iki bölüm halindeki Flamencura’yı soluksuz izledi. Özelikle Paco Peńa’nın soloları ve dansçılara tek başına eşlik ettiği bölümler Peńa’nın “efsane” tanımlamasını hak ettiğini tekrar tekrar kanıtladı.

İspanya’nın en iyi Flamenko dansçılarından biri olan Angel Munoz Lopez’in son bölümdeki solo dansı salondaki coşkuyu doruğa taşıdı. Final dansını Maria Del Carmen Arando Rivas, Maria Del Rosario Delgato Espino ve Lopez birlikte yaptı. Seyircilerin coşkusu sanatçılara yansıyınca Grubun sesiyle büyüleyen ancak çok parlak bir dans geçmişine de sahip olan vokalisti Inmaculada Rivero Cinta, durmayan alkışlara kısa ama unutulmaz bir dansla teşekkür etti. İspanya’nın tutku ve ateşini yansıtan gece Festival’in unutulmazları arasına girdi.

30. Uluslararası İzmir Festivali, 16 Haziran 2016 Perşembe günü Celsus Kütüpharesi’nde Flütist Massimo Mercelli ve Piyanist Ramin Bahrami’den oluşan Bach Sanssouci’nin konseriyle devam edecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv