Parmaklar ayrı da olsa kol birdir

  • 0
  • 706
Yazı Boyutu:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nunSeferihisar Sığacık Kaleiçi’nde gerçekleştirdiği Hukuk ve Demokrasi konferansıbüyük bir katılımla gerçekleşti. Örgütlü gücün önemini vurgulayan Feyzioğlu,Parmaklar ayrı da olsa kol birdir ve bu kol Türk Milleti’dir” dedi.

Sosyal Diyalog Platformu ve Seferihisar Belediyesi’ninbirlikte düzenlediği organizasyona Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,Ankara Baro Başkanı Av. Sena Aksoy, Eski Bakan Yılmaz Karakoyunlu, Eski BakanSuat Çağlayan, Eski Milletvekili Erdal Karademir, Eski Bakan Hasan Denizkurdu,CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Ege Koop. Yönetim Kurulu Başkanı HüseyinAslan, İzmir Geliştirme Vakfı Başkanı Ulvi Puğ, İTO Meclis Üyesi MehmetAğırbaş, Ekonomist-Yazar Ali Nail Kubalı ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, konferanstan önceyaptığı konuşmasında, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Savaşçığlıklarının atıldığı, demokrasinin, hukukun katledildiği, çok ağır bir dönem.Barışa demokrasiye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ama bunun bir tekteminatı var, o da hukuk. Bu nedenle bugün Türkiye Barolar Birliği çok ağır birsorumluluk üstlenmiş durumda. Onlardan başka umudumuz da yok. Bugün TürkiyeBarolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun aramızda olması bizim için çok onurverici. Sosyal Demokrasi Platformu’na ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na tümSeferihisarlılar adına şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin burada olması bize umutveriyor” dedi.

Başkan Soyer’in ardından Türkiye Barolar Birliği BaşkanıMetin Feyzioğlu’nun Hukuk ve Demokrasi isimli konferansı başladı. Feyzioğlu;Biz hep birlikte bir şeyler yapabiliriz, ayrı ayrı bir şey yapamayız. Birlikteolduğumuz zaman inanılmaz bir gücüz. Bunu da gösterdik” dedi.

Türkiye’de son altı ayda 71 ili gezdiğini söyleyen Feyzioğlu,kimsenin umutsuzluğa kapılmasına gerek olmadığını, Türkiye’de zeminindüşünüldüğünden çok daha sağlam olduğunu söyledi. Feyzioğlu; Zemin barışistiyor, kardeşlik istiyor, sevgi istiyor, insanların ötekileştirilmemesiniistiyor. İnsanların birbirlerine düşmanlaştırılmasından fevkalade rahatsız. Buülkenin insanları birlikte yaşamak istiyor. Irkı şu, mezhebi bu, şuna oy oy vermişdiye bölünmek istemiyor. Her kim Türkiye’yi yüzdelere bölmeye kalkışıyorsa ozemin ona tepki verir” dedi.

Türkiye ve Orta Doğu’nun iki fay hattı üzerinde olduğununaltını çizen Feyzioğlu, mezhepçilik ve etnik ayrımcılık yani ırkçılık. Bu ikifay hattına karşı elimizde mucizevi iki temel direk var. Mustafa KemalAtatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olarak belirlediği laiklik ilkesi veAtatürk Milliyetçiliği” dedi.  Konuşmasının sonunda herkesin bugün görevi devraldığınısöyleyen Feyzioğlu, “Herkesin emekliliği askıya alınmıştır. Hep birlikteTürkiye Cumhuriyeti için çalışma zamanıdır. Parmaklar ayrı da olsa kol birdirve bu kol Türk Milleti’dir” dedi.  Metin Fevzioğlu, Seferihisar’ın sosyal demokrat birbelediyenin nasıl mucizeler yaratabileceğini tüm Türkiye’ye ispatladığı biryer. Atatürk Türkiyesi’nin neler yapabildiğini dünyaya gösteren bir yer. Bunubaşaran Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i tebrik ediyorum” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv