Pazaryerleri yenileniyor

  • 0
  • 1.113
Yazı Boyutu:

Vatandaşların ve esnafın konforlu ve hijyenik ortamlarda biraraya gelebilmesi için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, pazaryerlerindebakım, onarım ve yenileme çalışması başlattı. Eksikleri yerinde inceleyenBaşkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ortamlardaalışveriş yapması için gerekli düzenlemeleri yapacağız" dedi.

 

EKSİKLER TAMAMLANACAK
Vatandaşların önerilerini ve taleplerini dikkate alanKarşıyaka Belediyesi, ilçedeki 7 pazaryerinde bakım ve onarım çalışmasıbaşlattı. Yaz aylarında vatandaşların ve esnafın sağlıklı ortamlarda bir arayagelmesi için fiziki ve teknik eksikliklerin giderileceği belirtildi. Bukapsamda; çatısı akan pazaryerlerinde çatı ve zemin tadilatı yapılacak. Sukanalları ve mazgallar yenilenecek. Tezgah alanları onarılacak. Giriş- çıkışlardüzenlenecek ve engelli kullanımına uygun hale getirilecek.

 

SES PANELLERİ KURULACAK
Fiziki ve teknik şartların yanı sıra, pazarcı esnafınayönelik bilgilendirme çalışmaları da yapılacak. Fiyat etiketleri, tartıişlemleri vatandaşların talepleri doğrultusunda düzenlenecek. Tezgahlarınkurulma ve kaldırılma saatleri yeniden belirlenecek. Temizlik ve hijyenkonusunda esnafa yönelik bilgilendirici el ilanları hazırlanacak. Zabıtadenetimleri sıklaştırılacak. Pazaryerlerinden gelen yüksek sese karşı da tezgahalanlarının dış cepheleri ses panelleri ile kaplanacak.

 

DENETİMLER ARTACAK
Pazaryerlerini tek tek gezerek sorunları yerinde tespit edenKarşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Vatandaşlarımızın talepleridoğrultusunda, pazaryerlerinde bazı düzenlemelere gideceğiz. Bu çalışmalarkapsamında daha rahat alışveriş ve satış yapılacak alanlar yaratmayıhedefliyoruz. Esnafımızın daha düzenli olması için de denetimlerimizi vebilgilendirme çalışmalarımızı artıracağız. Eksikleri en kısa süredetamamlayacağız” dedi. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv