PİLATES İLE FORMA GİRMENİN YOLLARI AGORA’DA

  • 0
  • 720
PİLATES İLE FORMA GİRMENİN YOLLARI AGORA’DA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Agora kadınlarını bir adım öne taşıyan; bünyesinde birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinlikler gerçekleştiren Agora Kadınlar Kulübü Ekim ayında yeni dönemiyle dopdolu devam ediyor. 21 Ekim Çarşamba günü saat 16:00’da Pilates eğitmeni Cemile Aydın; pilates ile forma girmenin yollarını A Blok etkinlik alanında dinleyicilerle paylaşacak.

PİLATES NEDİR?           
Pilates yirminci yüzyılın başlarında Joseph Hubert Pilates tarafından geliştirilmiş fiziksel fitness sistemidir. Pilates zihnin kasları üzerindeki kullanımını desteklediği için Contrology (Kontrol bilimi) olarak adlandı. Pilates, bedenin dengeli tutulmasına yardımcı olan ve omurgayı desteklemekte önemli işlevi olan temel kaslar üzerine yoğunlaşılan bir egzersiz programıdır. Pilates, kasların şişkinleşmeden uzun ve zarif biçimlenerek güçlenmesi,  zihin-beden koordinasyonunu sağlanması, bedeni incinmeye daha az eğilimli hale getirecek etkili hareket biçimleri ile koşullandırmak, stres seviyesinde düşüş, enerji hissinde artış, doğru duruş hizasını sağlamak, daha güçlü ve esnek bir omurga, , kan dolaşımını artış, sırt ağrılarında azalma veya tamamen rahatlama ve bedenin görünümü ve hissinde iyileşme sağlamaya yardımcı olmaktadır.

21 Ekim Çarşamba saat 16:00’da A Blok etkinlik alanında gerçekleşecek etkinlikte Pilates eğitmeni Cemile Aydın; pilates sporunun inceliklerini ve düzenli yapılan pilates hareketlerinin vücudumuza yararlarını anlatacak. Dinleyicilere basit ve evde uygulayabilecekleri hareketleri de uygulamalı olarak gösterecek olan Aydın, bölgesel zayıflama için yapılması gereken hareketleri ve formda bir vücuda sahip olmanın püf noktalarını Kadınlar Kulübü dinleyicileri ile paylaşacak.

Agora Alışveriş Merkezi Pazarlama Müdürü Pelin Elbir Çetin, farkındalık yaratarak, sağlıklı yaşamı desteklemek ve teşvik etmek adına birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, ziyaretçilerinin katılımları ile gördükleri yoğun ilgiden mutluluk duyduklarını belirtti. Çetin, 21 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek “Pilates ile Nasıl Forma Gireriz?” konulu sohbete tüm kadınları davet etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv