Pınar yeni pazarları hedefliyor

Pınar Su ve İçecek, her yıl yiyecek ve içecek endüstrisini buluşturan Anuga Fuarı’nda geniş ürün yelpazesiyle yer aldı.

  • 0
  • 1.072
Pınar yeni pazarları hedefliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Pınar Su ve İçecek, her yıl yiyecek ve içecek endüstrisini buluşturan Anuga Fuarı’nda geniş ürün yelpazesiyle yer aldı.
Sektörde ilklere öncülük yapan Pınar Su ve İçecek, tanıttığı inovatif ve eşsiz lezzetleriyle katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. İhracat hedeflerine dair konuşan Pınar Su ve İçecek Operasyonlar Direktörü Koral Kalpaklıoğlu, “Bugün 30’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor, Türkiye’nin su ihracatının %17.8’ini tek başımıza yapıyoruz. Önümüzdeki yıl da ihracatta büyümeye devam ederek yeni pazarlara giriş yapacağız.” açıklamalarında bulundu.
 
Türkiye’nin ilk amlalajlı suyunu tüketicileriyle buluşturan Pınar Su ve İçecek, 9-13 Ekim 2021 tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşen Anuga Fuarı’nda, geniş ürün yelpazesiyle yerini aldı. Eşsiz lezzetlerini katılımcıların beğenisine sunan Pınar Su ve İçecek, özellikle farklı ihtiyaçlara çözüm sunan yenilikçi ürünleriyle fuarda yoğun ilgiyle karşılandı. “Fonksiyonel İçecek Kategorisi”; kavun, misket limon, kırmızı üzüm ve mandalina lezzetlerinden oluşan “Pınar Frii Kategorisi”, limonata, soğuk çay, gazoz ve su ürünleriyle ziyaretçilerden tam not aldı.
 
Pınar Su ve İçecek Operasyonlar Direktörü Koral Kalpaklıoğlu; “Tüketici odaklı, sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşımımızla çalışmalarımıza devam ederken, günümüzün sağlıklı yaşam trendlerini yakından takip ediyor ve farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler üretiyoruz. Ürünlerimizi, şeker tüketiminin azaltılması, vegan beslenmenin artması gibi yeni nesil yaşam alışkanlıklarına göre şekillendiriyoruz. Eşsiz lezzetlerimizle genişlettiğimiz portföyümüzü bu yıl da Anuga Fuarı’nda yabancı yatırımcılara tanıtma fırsatı bulduk. Türkiye’nin vegan sertifikasına sahip ilk meyveli gazlı içeceği “Pınar Frii”, Zindelik, Güzellik, Bağışıklık ve Rahatlık Pınarım çeşitlerinden oluşan “Fonksiyonel Ürün Ailesi’’, Soğuk Çay, Gazoz, Pınar Gazlı Su ve Pınar Su çeşitlerimiz ziyaretçilerden ve katılımcılardan tam not aldı. Geliştirdiğimiz teknolojik altyapımızla, mevcut ve yeni içecek kategorilerinde yakaladığımız tüketici memnuniyetini daha yukarı taşıma amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
 
Hedef; yeni pazarlara giriş yapmak
Türkiye’nin toplam su ihracatının yüzde 17,8’ini tek başına gerçekleştirdiklerini belirten Kalpaklıoğu; “Yüzde yüz yerli sermayeli Pınar Su ve İçecek olarak, başta Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkeleri olmak üzere 30’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor; toplam satışlarımızın %16,7’sini yurt dışı pazarlara yapıyoruz. Türkiye pazarındaki gelişmelerin yanı sıra global trendleri de yakından takip ediyoruz.
 
Hedefimiz, üretmeye başladığımız katma değerli içecek ürün çeşitleriyle, başta aktif olduğumuz ülkeler olmak üzere tüm dünyada yeni pazarlara “made in Türkiye” ürünlerimizle giriş yapmak.” açıklamalarında bulundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çin bayramı başladı

Döngüsel Ekonominin Yükselişi

10 milyar dolar ihracat hedefi için güçbirliği

Dönüşümün itici gücü insan kaynağı

Gıda ihracatında 5 milyar dolar hedef

ENSİA'dan 3'üncü AB Projesi

Arşiv