Pınar’dan Anneler Gününe Özel Lezzet

  • 0
  • 1.371
Yazı Boyutu:

Pınar, Anneler Günü’nde annelerini sevindirmek isteyenlerle SahrapSoysal’ın bugüne özel hazırladığı Pınar Labneli Cheesecake Parfe tarifinipaylaşıyor. Annelerine bu özel günde, özel bir hediye sunmak isteyen hünerlieller Pınar Labne’yle lezzet şöleni yaşatıyor. 

Türkiye’de Labne’nin mucidi Pınar, Anneler Günü’ndeannelerine elleriyle hazırladıkları hediyeyi vermek isteyenler için pratik velezzetli Pınar Labne’li Cheesecake Parfe’yi sunuyor. Sahrap Soysal tarafındanbugüne özel olarak tasarlanan Pınar Labne’li bu özel lezzet ile AnnelerGünü’nde annesine sürpriz yapmak isteyenler hünerlerini mutfakta sergiliyor. 

Sahrap Soysal’ın cheesecake’e farklı bir yorum kattığıbu tarifte cheesecake lezzeti parfe serinliğiyle buluşuyor.  Cheesecake lezzeti annenize tatlı bir sürprizyaşatırken, parfe serinliği de bahar aylarında içleri ferahlatıyor. 

Bu özel lezzet; kendine özgü tadıyla tariflere lezzetkatan Pınar Labne’nin sağlıklı ve hafif formülü sayesinde, formuna dikkat edenanneler tarafından gönül rahatlığıyla tüketiliyor. Geriye ise, annelerepişirmeye gerek kalmadan hazırlanan bu pratik tatlının tadını çıkarmak kalıyor.
 
 
Anneler Günü’ne Özel Pınar Labne’li PişmeyenCheesecake Parfe 

Malzemeler:

·        2 paket yulaflı bisküvi
·        50 g eritilmiş tereyağı
·        3 yemek kaşığı sıvı yağ 

Kremasıiçin;
·        3 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
·        1 çay kaşığı tuz
·        3 adet limon
·        2 su bardağı toz şeker
·        1 paket Pınar Labne (200g)  

Yapılışı
·        Bisküvileri kırarak robota koyun. Sıvı yağ ve tereyağıekleyip robotta çekerek hamur kıvamına getirin. Gerekirse 1-2 yemek kaşığısoğuk su ilave edebilirsiniz.

·        Hamuru robottan alın. 22-25 santimetre çapındakikelepçeli kalıbın içini alüminyum folyoyla kaplayın. Hamuru bastırarak kalıbayayın.

·        Yumurta aklarını geniş bir cam kaseye koyun. Tuzukatıp mikserin yüksek devriyle katılaşıp kar gibi oluncaya kadar en az 7-8dakika çırpın.

·        Yumurta sarılarını ve 1 su bardağı toz şekeri başkabir cam kaseye koyun. Pınar Labne’yi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.

·        Diğer taraftan, limonları iyice yıkayıp kurulayın.Kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayıp 1 su bardağı şekerle birlikte robottaçekin. Püre haline gelen karışımı yumurtalı ve Pınar Labne’li karışımın üzerineilave edin. Tahta kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.

·        Üzerine kar gibi olan yumurta akını yavaş yavaşaktarıp karıştırmaya devam edin.
 
·        Bu karışımı kalıptaki bisküvi hamurunun üzerineaktarıp yayın. Derin dondurucu da en az 6-7 saat bekletin.

Dondurucudançıkardığınız pastayı kalıptan alıp servis tabağına koyun. Alüminyum folyoyusıyırıp atın. Oda sıcaklığında 7-8 dakika beklettikten sonra keskin bir bıçakladilimleyerek servise sunun.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv